Uavgjort i generalprøven for Derby

Derby County spilte 1-1 mot Bristol City på Ashton Gate i generalprøven foran ligacupkampen mot Liverpool.

18. sep 2016 kl 10.43 Einar Kvande

Tirsdag kveld gjester Liverpool Pride Park, eller iPro Stadium som navnet er nå, i tredje runde i ligacupen. Derby County spilte ligakamp i The Championship på bortebane mot Bristol City i går. Et oppgjør som endte med 1-1 og poengdeling.

Derby ledet kampen lenge, men Bristol City-innbytter Aaron Wilbraham utlignet fire minutter på overtid.

Gjestene fra Derby tok ledelsen like før pause, da Ikechi Anya snappet opp en løs heading tilbake til keeper og lobbet ballen over en sjanseløs Frank Fielding. Hans første mål for Derby.

Fielding var imidlertid i praksis mannen som holdt vertene inne i kampen. Han gjorde gode redninger på avslutninger fra James Wilson, Matej Vydra og innbytter Darren Bent.

Klart best

Derby var det klart beste laget i første omgang, men avslutninger fra Vydra, Wilson og Will Hughes gikk utenfor.

Bristol City la om formasjonen til fire bak i andre omgang, og kom dermed bedre med i kampen. Derby fikk imidlertid en god sjanse til å øke ledelsen. En forsvarsfeil gjorde at Wilson kom alene gjennom ni minutter ut i annen omgang, men hans lave skudd ble reddet av Fielding.

Bristol Citys Lee Tomlin hadde et skudd som smalt i tverrliggeren bak den tidligere Liverpool-keeperen Scott Carson sent i kampen, og vertene fikk til slutt sitt utligningsmål ved 36 år gamle Wilbraham.

Derby stilte med følgende lag: Scott Carson, Alex Pearce, Richard Keogh, Marcus Olsson, Cyrus Christie, Craig Bryson, Will Hughes, Ikechi Anya (Andreas Weimann 59), Jacob Butterfield (Thomas Ince 76), James Wilson (Darren Bent 59); Matej Vydra.
Ubenyttede innbyttere: Jonathan Mitchell, Chris Baird, Bradley Johnson, Nick Blackman.

Gamle kjente

Som vi ser av lagoppstillingen byr tirsdagens oppgjør på gjensyn både med Scott Carson og Thomas Ince.

Derby ligger for øyeblikket helt nede på 20.plass av 24 lag i The Championship, med seks poeng etter åtte spilte kamper. Det er tre poeng og tre plasser bak Burton Albion, som Liverpool slo ut i forrige runde i ligacupen.

Det er først og fremst på hjemmebane det har sviktet for Derby denne sesongen. På iPro Stadium har de bare plukket to poeng på fire kamper, og har ennå ikke scoret mål! De står med 0-3 i målforskjell etter to tap og to 0-0 kamper.