– Vi fikk ikke tid til å puste

Hull-kaptein Curtis Davies var mektig imponert over Liverpool, og sier det var umulig å markere de bevegelige spillere.

26. sep 2016 kl 00.09 Lars Frøsland

– Når man spiller mot et så bra og spennende Liverpool-lag, er det tøft. De spiller bokstavelig talt med Henderson og stopperne bak, der resten kan gå der de vil. Det er ikke uten disiplin, det er organisert. Posisjonsbyttene, den gode fotballen – pasningene… de er et veldig vanskelig lag å spille mot, sier Davies dagen etter Liverpool knuste Hull 5-1 på Anfield.

BLE FOR TØFFE:
BLE FOR TØFFE:  Davies sier det var umulig å markere Liverpool-spillerne, som stadig byttet posisjoner.

Davies og de andre Hull-spillerne slet med å holde følge med Liverpool. De slet med å få tak i ballen og håndtere Liverpools bevegelige stil og intense press.

– Når de bytter posisjon så ofte, kan man ikke bare markere én spiller. Det er vanskelig å takle, for plutselig er Mané der, så er Lallana der – så Coutinho. Og når sidebackene spiller som vinger, blir det vanskelig.

Fikk utvisning også mot Arsenal

Davies har et godt grunnlag for å sammenligne Liverpool med Arsenal. Forrige helg fikk Hull en mann utvist på lignende vis som mot Liverpool. Også da måtte de spille med 10 mann mot et topplag.

– Forrige uke spilte vi mot Arsenal, vi hadde 10 mann, men det var en annen opptreden. Vi var gode. Vi holdt ballen i laget, men mot Liverpools press gikk det ikke.

– De var ikke fornøyd med 3-0, fire mål eller å score fem. De ville ha mer. Liverpool ga deg ikke en sjanse til å puste engang.

Rødtrøyene både kunne og burde ha scoret flere mål. Mané hadde et skudd i tverrliggeren, Coutinho bommet på mystisk vis da han bare skulle prikke ballen i mål og Wijnaldum brant flere store sjanser.

Saken fortsetter under bildet

KJEMPET:
KJEMPET:  Davies og de andre prøvde, men det Mané og co ble for mye å holde styr på.

– Arsenal lot oss ha ballen

– Arsenal er et bra pasningslag, men de lot oss ha ballen – de satt litt dypere. Liverpool har en fin blanding av gode pasninger og spillere som vil springe og springe – og ta deg. Som Mané. Som Coutinho.

– De var nådeløse.

Davies beskrivelse passer godt med det som ifølge Paul Joyce er Klopps gyldne regel for spillerne: «vær et alternativ eller vær beskyttelse».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]