Manageren møtte pressen før Hull:– Vil være klare for det som venter

Jürgen Klopp snakket blant annet om lørdagens motstander, ligacuptrekningen, skadesituasjonen og Ragnar Klavan under dagens pressekonferanse.

22. sep 2016 kl 11.58 Marius Rabben

Liverpool-manageren snakket med pressekorpset på Melwood omtrent klokka 12 norsk tid.

Om ligacuptrekningen

Liverpool møter Tottenham hjemme i neste runde av ligacupen.

– Det er spennende. Jeg så trekningen direkte. Det er et stort boost for turneringen. Da jeg kom hit, måtte jeg forklare hvorfor jeg brukte sterke lagoppstillinger i cupen. Men disse kampene er artige. Jeg er glad for at vi skal spille på hjemmebane. Uten europacupkvelder tar vi det vi kan få.

Ikke bestemt laget

– Vi føler oss bra og sterke. Vi er alltid nødt til å være klare for neste kamp, og det er vanskelig.

– Jeg sa det før Derby-kampen: Vi kommer alltid til å sette opp sterke lagoppstillinger. Dette er ikke stede å røpe laget. Jeg må vurdere det nærmere kampen, men vi ser positivt på det.

Mignolet eller Karius?

– Det er ikke som å bytte ut en midtbanespiller eller noe liknende. Det er en vanskelig avgjørelse ettersom jeg er veldig fornøyd med begge våre keepere.

– Keepervalget for neste kamp betyr ikke at avgjørelsen blir stående de fem neste årene.

– Vi jobber fortsatt med å finne gode løsninger på banen. Spillet er enkelt, men det er vanskelig å vinne i fotball. Det er bedre å være optimistisk enn tvilende. Vi er nødt til å være så konsentrerte som mulig. Vi ønsker å prestere bra. Ingen har større forventinger til laget enn oss selv.

Vil vise at LFC kan spille i «små rom»

– Om vi må være sinte for å slå Hull? Ja, det må vi. De ønsker å ta poengene våre. Vi må finne ut hvorfor folk tror vi har problemer mot lag som parkerer bussen. Det er så mange som tror det, men jeg kan ikke huske at det var mye rom å spille i mot Chelsea.

Forventer tøff kamp

– Det kommer til å bli vanskelig. Hull er klare for Premier League. De har en veldig rutinert trener og en stall med glimrende holdning. Men det er noe vi aksepterer på forhånd, og så kan vi gå ut og prestere, og det er det vi skal gjøre.

– Vi brydde oss ikke om motstanderen før kampene mot Arsenal, Chelsea eller Tottenham. Dette dreier seg ikke om navnet i forberedelsene våre.

– Vi skal dra til Anfield lørdag ettermiddag og ha den mest positive holdningen vi noen gang har vært i. Vi er 100 prosent klar over utfordringene vi kan møte i denne kampen. Jeg vet at vi kommer til å være klare for hva som venter oss.

Tar gjerne imot «lukusproblem»

– Det er ikke noe problem, sier Klopp om å få plass til angrepsspillerne i lagoppstillingen.

– Hvis forventningene er at en hver spiller bør være glade hver dag, så vet jeg før sesongen at det ikke er mulig. Man må prestere på banen. Man må prestere på benken. Man kan prestere på trening.

– Hvis du får et problem ved å ha flere spillere tilgjengelig, så er det ikke et problem; det er luksus. Alt er bare bra.

Sturridge returnerer trolig i dag

– Adam (Lallana) og Gini (Wijnaldum) kommer til å være klare. Daniel (Sturridge) gjennomførte noen tester i går og bør være tilbake i trening i dag. Jeg tror han vil være tilgjengelig. Han hadde noen små problemer etter Chelsea og trente ikke.

Klopp sier Joe Gomez gjør det bra, men at han ikke er tilbake i vanlig trening med laget ennå. Ellers er det ingen nye skader.

Om salg

Ingen klubber i Europa har tjent mer penger på salg enn Liverpool siden 2010.

– Det er ingen nødvendighet å være en selgende klubb. Ingen ringer oss og sier «kom igjen, selg ham!». Hvis alt går som det skal, og det er målet, trenger vi ikke å kjøpe seks nye spillere neste år.

– Forandringer er bra noen ganger, men det er ikke sånn at alle var 100 prosent fornøyd med pengene vi tjente (på salg).

Skryter av Klavan

– Jeg så ham (Ragnar Klavan) spille da vi møtte dem (i Dortmund-tiden). Jeg var overrasket over at Augsburg hadde funnet en spiller som det.

– Vi trengte ikke en midtstopper i Dortmund, så det er grunnen til at jeg ikke gikk for ham da. Da jeg kom hit og forsto situasjonen, ble han veldig tidlig en seriøs idé – på grunn av egenskapene sine. Han er en skikkelig god forsvarer og fotballspiller.

– Det lille problemet er at han ikke lenger er 21 år. Jeg trengte ikke å overbevise ham om å komme. Jeg liker å jobbe med spillere som virkelig ønsker seg hit. Her var det en del som var overrasket over navnet, ettersom det ikke er så mange som ser på Bundesliga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]