Slik «forsvant» noen av Suarez-pengene

Liverpool Echo har en teori som gjør at kjøpssummen i realiteten er noe høyere enn de lekkede dokumentene anslår.

Nettsiden Football Leaks har fått mye oppmerksomhet, etter at de avslørte innholdet i avtalen mellom Liverpool og Barcelona i forbindelse med overgangen til Luis Suarez sommeren 2014.

Det lekkede dokumentet viser angivelig at den nøyaktige overgangssummen som ble avtalt mellom klubbene var 64,98 millioner pund, noe som er drøye ti millioner pund mindre enn de 75 millioner pund som kilder på Merseyside har operert med tidligere.

Liverpool Echo har en teori om ett område som gjør at summen som ble betalt for storscoreren i realiteten ligger noe nærmere summen som først ble oppgitt.

3,25 millioner pund til tidligere klubber

Ifølge den lokale avisen betaler spanjolene også de 5 prosentene av overgangssummen, som ifølge FIFA-reglene skal tilfalle klubbene spilleren var i da de var 12 til 23 år, utenom summen som ble overført til Liverpool.

Dermed er ikke de 3,25 millioner pundene med i summen Liverpool mottok etter handelen. Det forklarer likevel bare noe av forskjellen i summen.

For Suarez sin del har både Nacional i Uruguay, og de nederlandske klubbene Groningen og Ajax hatt rett på å motta kompensasjon.

LES OGSÅ: Barcelona fikk Suarez på «billigsalg»