Slik har Danny Ward gjort det i Skottland

Med Danny Ward som fast keeper har Aberdeen vært en seriøs utfordrer til Ronny Deilas Celtic i den skotske ligaen.

Når Ward nå returnerer til Liverpool ligger Aberdeen bare tre poeng bak Celtic. Mye av æren for det har 22-åringen fått.

Han har holdt buret rent 11 ganger denne sesongen, og bare har sluppet inn 20 mål på 21 kamper.

– Jeg har likt å være i Skottland, der jeg har fått spille regelmessig. Vi har gjort det bra denne sesongen. I endel kamper har det vært sik at jeg kanskje ikke har blitt satt på de store prøvene før det er gått 80 minutter, og da må man gjøre en viktig redning. Det er likt hvordan det er i en storklubb i England, som Liverpool. Dette kan bare være bra for framtiden, sa Ward i et intervju med Daily Mail rett før nyttår.

– Det er definitivt en ambisjon for meg å være Liverpools førstevalg. Jeg har tro på at jeg kan spille på det øverste nivået og ideelt sett er det i Liverpool. Det hadde vært fantastisk, sa Ward i intervjuet.

Ward kom til Liverpool som tenåring fra Wrexham i 2012. Han har tidligere vært på lån i Morecambe på tampen av fjorårssesongen.

– Bra å få vist meg for Klopp

Lite overbevisende keeperspill av spesielt Adam Bogdan i kombinasjon med at Mignolet har vært småskadet, har nå fått Jürgen Klopp til å hente waliseren tilbake før låneoppholdet skulle ende til sommeren.

Ward fikk for første gang vist seg fram for Klopp da han trente på Melwood i landslagspausen i november. I intervjuet med Daily Mail, understreket Ward at han har vært i regelmessig kontakt med Liverpool hele veien.

– Jeg snakker med keepertrener John Achteberg et par ganger i uka. Speiderne som følger spillere på lån, har også god kontakt med trenerstaben i Aberdeen.

– Jeg møtte Klopp i landslagspausen for å bli introdusert og se hvordan han gjorde det med treningene, og få en følelse med hvordan han jobber. Det var veldig bra å få vist ansiktet mitt der. Jeg var med på to treningsøkter, sa Ward, som insisterte på at han ikke ønsket å bli glemt av Liverpool bare fordi han ikke ble sett.

Det slipper keeperen, som sannsynligvis vil være i Wales EM-tropp til sommeren, å tenke på nå. 

LES OGSÅ: Henter hjem Ward - Mignolet skadet?