Slik har det gått i fjerde runde

Liverpool møter West Ham i fjerde runde i FA-cupen på lørdag. Vi har studert Liverpools resultater på dette stadiet av verdens eldste cupturnering de siste årene.

I fjor tok Liverpool seg helt til semifinalen i FA-cupen, men de røde måtte ha to kamper mot Bolton for å ta seg videre fra 4.runde. Adam Bogdan holdt nullen for Lancashire-klubben i en målløs kamp på Anfield, men Liverpool vant returkampen på Reebok Stadium med 2-1 etter sene scoringer av Raheem Sterling og Philippe Coutinho.

I 2013/14-sesongen gjestet Liverpool Bournemouth i FA-cupens fjerde runde. Det ble avansement etter seier 2-0, takket være scoringer av Victor Moses og Daniel Sturridge. Den sesongen satte imidlertid Arsenal en stopper for videre cup-avansement i runden etterpå.

Vi må tre år tilbake i tid for å finne sist Liverpool røk ut av cupen nettopp i 4.runde. Og det kom etter en skikkelig cupbombe, der vesle Oldham Athletic ble for sterke og vant 3-2 på Boundary Park. Vertene ledet 2-1 til pause, etter to scoringer av svære Matt Smith. Luis Suarez hadde sørget for utligningsmål mellom Smiths to nettkjenninger. Like etter pause øket Reece Wabara til 3-1, og Liverpool kom ikke nærmere avansement enn et reduseringsmål av Joe Allen drøye ti minutter før slutt.

Da Liverpool tok seg helt til FA-cupfinalen i 2011/12-sesongen slo man an tonen allerede i fjerde runde, ved å slå Manchester United 2-1 på Anfield. Daniel Agger sørget for en god start på kampen for Liverpool, med scoring drøye tjue minutter ut i matchen. Men Ji-Sung Park utlignet for gjestene seks minutter før pause. Jubelen sto imidlertid i taket da Dirk Kuyt scoret seiersmålet to minutter før slutt.

Liverpool ble slått ut allerede i 3.runde både i 2010/11 (Manchester United) og 2009/10 (Reading etter omkamp).