Slik har Klopp skapt en sammensveiset spillergruppe

Etter et av Liverpools pinligste tap under Jürgen Klopp, insisterte sjefen på fest.

Jürgen Klopps joviale vesen har vært synlig fra første pressekonferanse etter at han tok over for Brendan Rodgers i oktober i fjor.

Journalist Tony Barrett, som følger Liverpool tett, bekrefter at Klopps smittende humør på pressekonferanser langt fra er et spill for galleriet. Klopp er like sprudlende og støttende overfor spillerne i hverdagen.

En tekstmelding fra Klopp

I en sak om hvordan Klopp har endret Liverpool fra innsiden, skriver Barrett i The Times om hva som skjedde etter at Liverpool tapte 3-0 borte for Watford 20. desember 2015. 

Samtlige spillere var da overbevist om at årets juleparty samme kveld ville bli avlyst, fordi det var upassende og et dårlig signal å feste på en slik kveld.

Men plutselig fikk spillere, trenere og hjelpeapparatet en melding der det sto: «Uansett hva vi gjør sammen, gjør vi det så godt som vi kan. I kveld betyr det å feste». Avsender var Jürgen Klopp.

LES OGSÅ: Jeg er grådig etter suksess

Krevde at alle var lenge på festen

Denne kvelden blir sett på som en god illustrasjon på hvordan Klopp har forent ikke bare spillerne, men alle som jobber for klubben.

I talen sin på starten av kvelden sa Klopp at han ikke brydde seg om de drakk, bare de var sammen med vennene fram til klokka ett på natta.  

Hans egen innsats på dansegulvet skal ha sørget for at ingen ønsket å dra før. Både Klopp og kona Ulla skal ha danset med alle som ønsket hele kvelden uansett om det var banemannskapet eller toppspillere, skriver Barrett.

Samlet alle som jobbet på Melwood

The Times skriver også om Klopps første dag på Melwood. Han skal da ha invitert alle som jobbet på treningsanlegget fra kantinedamer, vakter og fysioterapeuter inn i et rom. Der fikk alle introdusere seg en etter en, og fortalte hva slags roller de hadde for laget. 

Hele tiden satt førstelagstroppen som tilskuere i rommet.

Etterpå sa Klopp til spillerne: «Alle disse menneskene er her for å hjelpe dere. Når dere har slik hjelp kan dere ikke ha noen unnskyldninger.»

Etterpå skal han ha sagt at ingenting er viktigere enn Melwood, og at det er Liverpools hovedkvarter. «Alle er ansvarlige for alt», sa han. Med andre ord, Klopps måte å si at i Liverpool jobber alle sammen, og står sammen om resultatene.

Han har også sørget for at spillerne er lenger sammen på kampdager og på treningsdager ellers for å styrke samholdet. I tillegg har han nektet kjærester og koner anledning til å være tilstede på treningene for å ha fokus på at Melwood er en arbeidsplass.

LES OGSÅ: Liverpools stolte ligacuphistorie

Første trening satte sine spor

Klopp har tidligere uttalt seg om hvordan han forholder seg til spillerne.

– Jeg liker å være som en venn for spillerne, men ikke deres bestevenn, fordi en bestevenn forstår alt. Jeg prøver å forstå hvorfor spillerne gjør som de gjør, så jeg er interessert i livet deres, også privat, ikke fordi jeg vil vite alle disse tingene, men fordi jeg mener det er viktig å kjenne dem, har han sagt.

– Han er helt annerledes enn andre trenere. Han er mer emosjonell og han putter armene sine rundt deg, uttalt Emre Can, om sin landsmann like etter at Klopp ble ansatt. 

– Jeg nyter definitivt å jobbe med en slik trener. Han liker å komme inn på banen under trening og vise hvordan man kan gjøre ting bedre. Han er alltid innstilt på å hjelpe og jeg synes det er veldig positivt, sa Can.

På grunn av det tette kampprogrammet har ikke Klopp fått satt sitt fulle preg på treningene ennå, men hans første treningsøkt med bare ti spillere har satt sine spor. To av spillerne falt sammen i smerter, og João Teixeira kastet opp, skriver The Times.

Det var en forsmak på hva som kommer under sommerens preseason, men før det kan Jürgen Klopp sikre sitt første trofé som Liverpool-manager i ligacupfinalen på søndag. 

LES OGSÅ: Liverpool er konger av finalecomeback