Slik kan du følge Liverpool Ladies

Liverpool Ladies er godt i gang med 2016-sesongen. Slik kommer du deg til Select Security Stadium i Widnes for å følge Liverpool-damene.

Liverpool Ladies spiller i Women’s Super League, den øverste divisjonen for kvinnefotballen i England. Ligaen erstattet Women’s Premier League i 2011.

Tilskuertallet for 2015-sesongen så en økning på hele 48 prosent for ligaen, med gjennomsnittlig 1076 tilskuere på hver kamp.

Historien er litt annerledes for jentene i Liverpool, hvor gjennomsnittet for 2015-sesongen lå på 800 tilskuere. 

Liverpool Ladies fikk en tøff start på det nye ligasystemet og endte på sisteplass i både 2011 og 2012-sesongene med kun én seier i hver sesong.

Tabellen ble derimot snudd på hodet i de påfølgende sesongene og Liverpool kunne smykke seg med gullet i både 2013- og 2014-sesongene.

Fjorårets sesong ble derimot en stor skuffelse for Liverpool-jentene som endte nest sist på tabellen. Chelsea Ladies er regjerende mester.

LES OGSÅ: Tre ting å gjøre i Liverpool

Ny manager og nye spillere

Scott Rogers har tatt over sjefsstolen etter Matt Beard, som forlot klubben etter tre år og to ligagull. 

Rogers har tatt grep ved å forsyne seg grådig på overgangsmarkedet. Etter å ha mistet noen av sine mest rutinerte og beste spillere til Arsenal, Fara Williams og Asisat Oshoala, har Rogers hentet inn hele ni nye spillere for å forbedre laget.

Blant disse finner vi den svenske landslagsspilleren Emma Lundh som ble hentet fra LSK Kvinner.

I kjølvannet av de mange signeringene har Rogers bedt om tålmodighet og kaller det et to-tre-års-prosjekt. Til klubbens offisielle hjemmeside har Rogers sagt at han ser til Chelsea og Emma Hayes som en modell å etterstrebe. Hayes tok over Chelsea i 2012, og tok sitt første ligagull i 2015.

Tidligere i år varmet jentene opp til sesongstart med tur til Sør Afrika. Turen til Sør Afrika ble Liverpool Ladies’ første pre-season tur til utlandet noen sinne. 

Også de norske jentene, Ingrid Ryland og Line Krogedal Smørsgård forlot klubben etter forrige sesong.

LES OGSÅHar du prøvd disse restaurantene?

Select Security Stadium

I motsetning til herrene, spiller damene kamper over sommeren. Ligaen varer fra mars til oktober, og består for øyeblikket av ni lag. Ligaen skal utvides med enda ett lag fra 2017. Kampoppsettet er ikke like tett som for herrene, og kan følges ved å trykke her. 

Liverpool Ladies spiller sine hjemmekamper på Select Security Stadium i Widnes, en bane de deler med Everton Ladies og rugby-laget Widnes Vikings.

Som hos storebror Anfield spilles You’ll Never Walk Alone mens spillerne gjør seg klare til kamp. Tilskuerne er kledd i klubbeffekter og synger sanger vi kjenner fra Anfield, samt sanger om spillerne på banen.

Til tross for bruk av tromme er støynivået naturligvis lavere enn på Anfield, da tilskuertallet vanligvis ligger på rundt 800 supportere.

Det er litt vanskeligere å komme seg til Widnes enn Anfield. Det går tog fra Liverpool Lime Street til Widnes flere ganger i timen og reisen tar omlag 20 minutter. Widnes togstasjon ligger ca 1,5 kilometer unna stadion. 

Billetter koster £5 hvis de forhåndsbestiller på internett, eller £6 i inngangen. De tar ikke kort, så man må ha med seg kontanter. 

LES OGSÅ: Liverpool for ølentusiastene