Slik var Liverpools vei til finalen

To straffedramaer og en målorgie. Dette skjedde på veien til Wembley-finalen.

3. runde: Bogdans store dag

Liverpools vei mot finale på Wembley 28. februar fikk en trå start med kampen mot Carlisle i 3. runde på Anfield.

Til tross for ekstremt press og over 40 skudd på mål, holdt League Two-laget Liverpool til 1-1 etter to ekstraomganger.

Danny Ings scoret målet for Liverpool etter 23 minutter, mens Asamoah scoret for gjestene etter 34 minutter.

Dermed måtte det straffespark til. Det ble som alltid høydramatisk, men flere bom fra begge lag. Men Adam Bogdan ble den store helten da han reddet sin tredje straffe, og Liverpool var dermed videre til kamp mot Bournemouth i fjerde runde.

Til tross for at Liverpool karret seg videre, skal kampen mot lille Carlisle ha vært en av de utløsende årsakene til at Brendan Rodgers fikk sparken et par uker seinere.

Les kampfakta fra Liverpool - Carlisle 1-1 (e.e.o, 3-2 str.) her.

4. runde: Klopps første hjemmeseier

Mot Bournemouth ble det 1-0-seier hjemme på Anfield, etter Nathaniel Clynes første og til nå eneste mål i den røde trøya. Scoringen etter 17 minutter sørget også for at 28. oktober 2015 var datoen Jürgen Klopp vant sin første kamp som Liverpool-manager.

Det var en rekke unggutter i startelleveren, og etter at Kolo Touré måtte ut med en skade i hamstringen i første omgang, var snittalderen omtrent på 23 år.

Les kampfakta fra Liverpool - Bournemouth 1-0 her

Kvartfinale: Målorgie

Om de to første kampene i Capital One Cup ble målfattige, var det ikke tilfellet med kampen onsdag 2. desember.

Etter en svak start der der Mané sendte hjemmelaget Southampton i ledelsen etter bare 45 sekunder, handlet alt etter hvert om Liverpool. Divock Origi startet kampen uten å ha scoret for Liverpool, etter 90 minutter sto han med tre i målprotokollen.

I tillegg scoret Sturridge to ganger og Ibe ett.

Les kampfakta fra Southampton-Liverpool 1-6 her.

Semifinale 1: Lettelse og skademareritt

Første kamp i ligacupens semifinale mot Stoke ble avgjort av Jordon Ibe etter 37 minutter, etter framspill av Adam Lallana, og en genial touch fra Joe Allen. Men selv om innbytter Ibe kom på scoringslisten, satte skader på Philippe Coutinho og Dejan Lovren en demper på kvelden.

Semifinale 2: Finaleplass fra krittmerket

Liverpool hadde aldri tapt en semifinale i ligacupen hjemme, aldri tapt en cupkamp mot Stoke og Klopp har aldri tapt en semifinale som manager, det var utgangspunktet foran den andre semifinalen i Capital One Cup.

Etter en kjedelig og hendelsesfattig førsteomgang, fikk Stoke sin scoring rett før pause på kontroversielt vis. Bojan fant en umarkert Arnautovic foran mål, og han styrte inn Stokes ledermål.

Reprisen viser at scoringen skulle vært avblåst for offside. Med det sto det 1-1 sammenlagt, og det var også resultatet etter ekstraomganger. Dermed måtte finaleplassen avgjøres på straffer.

Simon Mignolet reddet to ganger, og Joe Allen var mannen som avgjorde til Liverpools fordel. Dermed har Jürgen Klopp sikret seg sin første sjanse på sølvtøy som Liverpool-manager.

Les kampfakta fra Liverpool-Stoke 0-1 (e.e.o, 6-5 str.) her

Finale:

Finalen i Capital One Cup spilles søndag 28. februar klokka 17.30 på Wembley Stadium. Dette er den 56. gangen ligacupfinalen spilles, og Liverpool jakter sin 9. seier i kampen som går på TV 2 Sport premium. Mostander er Manchester City.