Smith åpen for utlån

Brad Smith, som trolig spiller for Australia mot England i morgen kveld, er åpen for å bli lånt ut til en annen klubb neste sesong.

Venstrebacken spilte 10 kamper for Liverpool i den nylig avsluttede sesongen, hvor Alberto Moreno har vært førstevalget i hans posisjon. Foran neste sesong vil Joe Gomez også være tilbake etter sin korsbåndskade, noe som vil gi ytterligere kamp om plassen som venstreback.

– Jeg har ikke snakket med Jürgen Klopp om neste sesong. Etter Europa League-finalen var jeg for skuffet til å bringe det på bane, beretter Smith til FourFourTwo.

– Nå skal mange av oss spille landskamper. Vi får gjøre unna de kampene, og så får vi en liten ferie før vi begynner preseason igjen. Jeg skal holde meg i form og jobbe hardt, og så får vi se hva som skjer, fortsetter han.

– Forhåpentligvis gjør jeg det bra under preseason, og blir værende i klubben. Men dersom ikke, vil jeg snakke med manageren, og dersom han ønsker at jeg skal bli lånt ut for å få mer erfaring, er jeg villig til å gjøre det også.

Har kontrakt frem til sommeren 2018

Sommeren 2015 takket Smith nei til et tilbud fra Liverpool om en forlengelse av kontrakten hans med Anfield-klubben. Australieren forlot Liverpool som såkalt «free agent», og trente først med Barnsley, og deretter med Rosenborg, uten at det ble kontrakt ut av det. I midten av november ombestemte venstrebacken seg, og returnerte til Liverpool, hvor han skrev under en ny kontrakt med Liverpool FC med varighet på to og et halvt år.


 
– Jeg holdt kontakten med en del av staben i klubben, mens jeg trente på egen hånd. Senere trente jeg med et par klubber for å holde meg i form.

– Etter som jeg holdt kontakten med klubben klarte vi å enes om en kontrakt til slutt, og jeg reiste tilbake og signerte avtalen. Manageren likte meg, og jeg tok det derfra egentlig.

– Det var en vanskelig tid for meg og min familie før jeg kom tilbake til klubben, men nå har vi lagt det bak oss. Det har vært en flott sesong. Manageren har gitt meg en del sjanser, akkurat som han har gjort med flere av de andre unge spillerne. Jeg spilte 10 kamper denne sesongen. Jeg trives med fotballen, og forhåpentligvis kan jeg fortsette slik. 

LES OGSÅ: – Klopp har gitt Brad Smith tillit