Smith spås å få sjansen

Tipsene går i retning av at Brad Smith starter på venstrebacken mot West Bromwich i ettermiddag, slik at Alberto Moreno kan hvile til onsdagens Europaliga-finale.

Smith har fått ni kamper for Liverpools førstelag denne sesongen, og ble kåret til «Academy Player of the Season» i forrige uke.

– Dette har vært en flott sesong for meg, og for andre unge spillere også. Jeg har fått spille noen kamper, og har også fått startet noen. De første var i FA-cupen, men nå har jeg også startet et par i Premier League, noe som er bra for meg. Jeg forsøker å få så mye spilletid som mulig, sier Smith til Liverpoolfc.com.

– Jeg trener med førstelaget hver dag nå, og er sammen med dem på heltid. Det er til stor hjelp for spillet mitt. Du lærer da førstelagsspillerne å kjenne, og da er du ikke lenger nervøs for å trene sammen med dem.

– Jeg har forbedret mitt eget spill generelt sett, og manageren og trenerne har hjulpet meg mye under hver eneste treningsøkt.

Jürgen Klopp forventes å hvile spillerne som skal starte i Europa League-finalen når Liverpool gjester West Bromwich i ettermiddag. Dermed kan det bli en ny Premier League-kamp fra start for Smith.

LES OGSÅ: Begge lag mønstrer unge spillere?

– Europaliga-finalen er en stor kamp, og vi må prøve å holde den gode resultatrekken intakt foran finalen. Jeg tror alle spillerne er klare til å spille dersom manageren behøver oss. Med finalen i neste uke kan noen unge spillere få sjansen mot West Bromwich.

– Du må alltid være klar til å gå ut på banen og gjøre en jobb. Det spiller ingen rolle om det er hver uke, eller når du en sjelden gang får sjansen. Du må sørge for at du er klar, og bidra til at troppen holder flyten.

LES OGSÅ: Ung startellever

– Alle i troppen trener på et høyt nivå, og det blir rotert på troppen. Det betyr at flere spillere får spilletid, noe som er bra. Alle trener veldig bra, og forsøker å spille seg inn på laget til finalen.

Utvist mot Swansea

Smith ble nylig utvist mot Swansea, etter å ha fått to gule kort i kampen.

– Jeg var knust etterpå, men jeg snakket med flere av seniorspillerne etter kampen, og de sa bare at «slikt skjer». Det var ingen stygge taklinger heller. Du lærer av det. Det vil skje før eller siden i karrieren din, så det er bedre å ha gjort det unna.


 
– James Milner sendte meg en tekstmelding rett etter kampen, og sa at jeg ikke skulle bry meg om det. Det samme skjedde med ham mot Crystal Palace. Han er den første som hjelper deg gjennom slike situasjoner, og det er hyggelig at seniorspillerne bryr seg om unge spillere i slike situasjoner.

– Klopp er god med enkeltspillere

Australieren mener han har lært mye av Jürgen Klopp denne sesongen.

– Klopp er veldig god med enkeltspillere. Han liker å fortelle deg hva du behøver å jobbe mer med, og jeg synes det er viktig at managere er gode til å behandle enkeltspillere. Vi ser resultatene ute på banen.

– Nå får vi se hva som skjer neste sesong. Forhåpentligvis ønsker klubben å beholde meg, slik at jeg blir værende her. Men dersom klubben ønsker å låne meg ut, kan det også være aktuelt. Vi får se hva det blir til etter sesongslutt. Jeg satser på å komme tilbake og ha en god preseason, og så får vi ta det derfra.

– Jeg ønsker å være i god form og skadefri når preseason er over. Vi får mange muligheter til å vise oss frem, så jeg vil forsøke å vise hva jeg er kapabel til også neste sesong.