Stiller godt forberedt til EM

Adam Lallana tror han kan dra nytte av en lang sesong med spill i Europa League når EM starter neste helg.

– Kveldene med Europa League-spill for Liverpool vil definitivt være til hjelp under EM. Viktige kamper som må vinnes er definitivt hva EM handler om, uttaler Lallana til Mirror.

– Disse kampene er forbundet med mye press. Mye står på spill, men du lærer å behandle de som vanlige kamper. Du girer deg ikke for mye opp, men lærer å behandle disse kampene med den rette respekten, fortsetter midtbanespilleren.

 

Back training with England, time to knuckle down before it all begins 💪🏆⚽️

Et bilde publisert av Adam Lallana (@officiallallana)

– Du har ikke råd til å hisse deg opp og gjøre impulsive ting. Det er viktig å beholde fatningen.

– Jeg har gode minner fra Europa League-kveldene. Comebacket mot Dortmund var stort og utrolig, og United-kampene var også ganske spesielle. Det var bare så enormt skuffende at vi spilte slik vi gjorde i andre omgang i finalen.

– Sturridge kan bli viktig i EM

Finalen i Basel ble Lallanas tyngste stund i sesongen, men før alt gikk den veien høna sparker sendte Daniel Sturridge de røde i føringen med en strålende scoring.

– Daniel avsluttet sesongen veldig sterkt, så det kom ikke som noen overraskelse at han kom med i EM-troppen. Sturridge kan snu en kamp for deg. Han er veldig talentfull, og han har vært i god form de siste ukene.

– Scoringen i Europa League-finalen oppsummerer ham egentlig. Han kan gjøre noe fantastisk ut av ingenting. Det er nettopp grunnen til at han må være med i landslagstroppen. Han kan gjøre slike ting, og vinne en kamper for deg.

Tror neste år kan bli et godt år for Liverpool

To bitre finaletap til tross, Lallana tror at Liverpool har en lys fremtid under Jürgen Klopp.

– Manageren vår i Liverpool har funnet den riktige balansen mellom å få deg til å føle deg elsket, og å fortelle deg når han ikke er fornøyd, så han kan tvinge frem en reaksjon fra deg. Det har hatt mye å si for at vi har hatt en god sesong. Selv om vi ikke vant sølvtøy, nådde vi to finaler. Du så at filosofien hans gradvis fikk fotfeste. Forhåpentligvis klarer vi å bli mer stabile, slik at neste år blir et veldig godt år for oss.

Håper å starte mot Russland

Lallana håper nå å komme med i startoppstillingen til Roy Hodgson, når England spiller sin første kamp i EM mot Russland kommende lørdag. Men han er klar over at han fort kan måtte nøye seg med en plass på innbytterbenken.

– Vi har 23 talentfulle spillere, og jeg tror vi trenger alle sammen om vi skal oppnå noe i turneringen. Det hadde vært fint å få starte, men jeg ønsker bare å ta de tre poengene. Uansett hvilket lag manageren velger, så har jeg tro på at vi kan vinne. Dersom han trenger spillere fra benken til å forandre kampen, føler jeg vi har mange å velge i.

 

Looking forward to Portugal on Thursday ⚽🇬🇧👊

Et bilde publisert av Adam Lallana (@officiallallana)