Supportere sier at FSG ikke har lyttet til dem

Til tross for tiltak for unge og lokale supportere, Spirit Of Shankly, fastholder at de ikke er fornøyd med Liverpools billettpriser på Anfield til neste sesong.

- Vår frustrasjon er hos eierne. Vi har møtt mange som arbeider for klubben og som holder til i Liverpool, og de har vært åpne, ærlige og engasjerte.

Det er talsmann Jay McKenna hos Spirit of Shankly (SOS) som uttaler det etter at Liverpool FC i dag offentliggjorde neste sesongs billettpriser.

- Vi har lagt fram forslag til eierne og spurt om møter, men de har ikke en gang kommet tilbake med noe svar. Avgjørelsen kom uten tvil fra Boston, det er eierne som har det siste ordet.

- Liverpool som klubb hadde mulighet til å gjøre noe annerledes. Isteden har de brukt muligheten til å tjene enda mer penger.

- Med de ekstra setene ville de ha tjent £2M mer ved å ha de samme prisene, med de forandringene som er gjort vil de tjene ytterligere £2M og da har jeg ikke tatt med VIP-pakker.

Les også: Røde supportere raser over økte billettpriser

McKenna hevder at de ekstra pengene som Liverpool vil tjene med å ha de dyreste billettene opp til et prisnivå på £77, samt mange ekstra VIP-pakker i nye Main Stand, i det store bildet ikke vil ha gjort noen vesentlig forandring på Liverpools inntekter.

- I den siste oversikten er Liverpools driftsinntekter på £298 som gir dem 9.plass i verden, men £2M ekstra vil fortsatt ikke være i nærheten av å utligne forspranget som Chelsea har på 8.plass. Hvis Liverpool tok hva jeg vil kalle en fair pris på £30 ville vi fortsatt være foran Juventus på 10.plass.

- Den eneste muligheten til å ta igjen de klubbene foran er gjennom kommersielle inntekter og VIP-pakker. Prosentvis inntekt fra kampdager faller hele tiden.

McKenna mener også at administrerende direktør vrir på tallene når han hevder at et flertall får samme eller redusert pris, og at dette blir mer enn tatt igjen ved at økningen er langt større enn reduseringen. Forskjellen på hvor du sitter vil også bli større på Anfield, men om du ønsker å være på et billigere The Kop er det lite tilgjengelige billetter igjen.

SOS er enig i at det er noen gode tiltak for unge og lokale supportere, men at det fortsatt vil være alt for mange som ikke vil ha råd til å gå til Anfield for å se på kamp.