Tannløst av B-laget

Et sterkt Liverpool U21, med blant andre Divock Origi og Joao Teixeira i startoppstillingen, skuffet stort og tapte 2-0 for et ungt Sunderland-lag.

Liverpools lag: Ward, Randall, Smith (Hart 63), Jones (Brewitt 70), Maguire, Chirivella, Ojo, Brannagan, Origi (Sinclair 63), Teixeira, Kent.
Reserver: O'Hanlon, Firth.

Sunderland ligger på andreplass på tabellen, og har mulighet til å gå til topps i dag. De to lagene har møtt hverandre to ganger allerede denne sesongen. Liverpool vant 4-3 i en kamp i U21 Premier League Cup i november, men tapte 1-0 i en seriekamp i nordøst i oktober.

Brad Smith, som fikk en strekkskade i baksiden av låret i FA-cupomkampen mot West Ham den 9.februar, er friskmeldt og starter for U21 i denne kampen.

Lloyd Jones spiller sin første kamp for U21 for året, etter et skadeopphold på fire måneder, etter den alvorlige skaden han fikk under spill på utlån hos Blackpool i høst.

Cameron Brannagan fikk direkte rødt kort i forrige kamp, mot Middlesbrough, men kan spille denne kampen, da røde kort i U21-serien ikke trer i kraft før etter 10 dager.

1.min: Gjestene fra Sunderland, i helgrønt, tar avspark i Chester.

2.min: Ryan Kent kommer seg til dødlinja, og skaffer Liverpool en corner.

5.min: Divock Origi hindres like utenfor Sunderlands 16-meter, og Liverpool får frispark 20 meter fra mål.

7.min: Joao Carlos Teixeira skyter frisparket en halvmeter over høyre kryss i medvinden.

11.min: Ryan Kent felles like utenfor hjørnet av 16.meteren, på venstre side. Nytt frispark til Liverpool i god posisjon.

12.min: Kent tar frisparket selv. Skyter like over. Litt nærmere enn Teixeira sitt forsøk.

13.min: Danny Ward må gjøre sin første redning for dagen på et skudd fra Honeyman.

15.min: Joe Maguire takles sent av Sunderland-spissen Mandron.

18.min: Sunderland får en stor sjanse etter en litt merkelig sprett i Liverpool-feltet, men avslutningen fra Honeyman går høyt over Danny Wards mål.

20.min: Joao Carlos Teixeira skyter fra hjørnet av 16-meteren, og ballen forandrer retning i en motspiller. Sunderland.keeper James Talbot gjør en meget god redning.

22.min: Divock Origi blir for egoistisk, og dribler seg bort.

29.min: Liverpool sliter med å finne åpninger i et kompakt Sunderland-mannskap, og Pedro Chirivella slår en håpløs feilpasning.

30.min: Sunderland på en farlig visitt, men Danny Ward er ute og får avskåret muligheten, og innlegget finner ingen grønne i feltet.

31.min: Brad Smith på overlapp skaffer Liverpool en corner.

33.min: Ward fanger enkelt et innlegg fra venstre lagt av Greenwood.

34.min: Divock Origi dribler seg inn i feltet, men får ballen for langt foran seg, og keeper fanger lærkula enkelt.

40.min: Origi får lagt inn fra høyre, men Brannagans avslutning blir blokkert.

42.min: Teixeira skaffer Liverpool et hjørnespark.

42.min: Teixeiras gode corner blir headet over dødlinja til en ny corner av en Sunderland-forsvarer. Den neste innsvingeren holder keeper enkelt.

45.min: Ojo legger inn fra høyre, men finner ingen røde i feltet.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

Feil innkast, svake cornere, innlegg bak mål og svake avleveringer. Det har vært gjennomgangsmelodien i en frustrerende førsteomgang, der Liverpools mange kreative angrepsspillere har fått til lite eller ingenting. Liverpool har trolig ikke stilt med et sterkere U21-mannskap enn dette hele sesongen, men karer som Divock Origi, Sheyi Ojo og Joao Carlos Teixeira har fått til lite eller ingenting. Fremover på banen er det Ryan Kent som har vært den mest livlige av de røde, mens sidebackene Brad Smith og Connor Randall også har forsøkt å komme rundt på kantene. Men Sunderland ligger kompakt, og er hissige i presset med flere spillere rundt ballfører. Gjestene har også vært farlige på kontringer.

46.min: Ingen bytter i pausen.

47.min: Sunderland bygger opp et bra angrep, men Mandron er litt klønete som sparker ballen over dødlinja med en alt for hard berøring.

50.min: Mandron løper ballen over dødlinja nok en gang.

52.min: Sunderland med en corner som slås for langt.

53.min: 0-1 MIKAEL MANDRON. Sunderland-spissen stuper ballen i mål på et innlegg fra venstre, men Danny Ward mener at franskmannen satte ballen i mål med hånden, og Liverpool-keeperen er veldig forbannet på dommeren som godkjenner scoringen.

58.min: Gjestene skaffer seg en corner.

59.min: Brad Smith må gi en ny corner, etter at Joao Teixeira har slått en for svak pasning tilbake til ham.

60.min: Lloyd Jones blokkerer et skudd fra Greenwood til corner, etter at Cameron Brannagan mistet ballen i farlig posisjon like utenfor egen 16 meter.

62.min: Lloyd Jones blokkerer et skudd fra Mandron, etter at Pedro Chirivella mistet ballen i farlig posisjon på vei fremover.

63.min: Liverpool gjør et dobbeltbytte. Divock Origi og Brad Smith går ut, Jerome Sinclair og Sam Hart kommer inn.

65.min: Sheyi Ojo felles nede ved dødlinja. Liverpool får frispark like utenfor 16-meteren.

66.min: Ryan Kent slår frisparket hardt over alle i feltet, og til utspark for Sunderland.

67.min: 0-2 CARL LAWSON. Greenwood med en god pasning til Carl Lawson, som setter ballen kontant lavt i mål i langhjørnet fra ti meters hold.

70.min: Tom Brewitt erstatter Lloyd Jones i midtforsvaret.

77.min: Sunderland med kjempesjanse når Lawson frispiller Greenwood inne i feltet. Sistnevnte skyter lavt like utenfor fra kloss hold.

78.min: Sheyi Ojo felles når han setter fart mot mål. Frispark.

79.min: Innbytter Sam Hart får gult kort for en stempling.

80.min: Sinclair felles, og får frispark drøye fem meter utenfor hjørnet av 16-meteren.

81.min: Sinclair avslutter utenfor på frisparket fra Teixeira.

82.min: Martin Smith forlater banen. Ethan Robson kommer inn for Sunderland, som nå har tre mann ved etternavn Robson på banen, men ingen av dem er i slekt.

89.min: Carl Lawson forlater banen. Jordan Blinco kommer inn for gjestene.

90.min: Sunderland gjør sitt tredje bytte i sluttminuttene. Rees Greenwood forlater banen. Inn kommer Dylan McEvoy.

90.min: Tre minutter er lagt til i annen omgang.

90.min: Joao Carlos Teixeira ligger nede med hva som virker å være en skulderskade i det overtiden er omme, men kommer seg på beina igjen.

90.min: Tom Brewitt med en heading på det påfølgende frisparket, men midtstopperen klarer ikke å få skikkelig kraft bak hodestøtet.

Sluttrapport

Dette var svake greier av et på papiret sterkt Liverpool-lag. Vertene var fullstendig tannløse etter pause, og skapte ingenting fremover på banen. Det unge Sunderland-mannskapet var mye mer hissige på å vinne ballen, og virket langt mer motiverte enn sine mer berømte motspillere. 1-0 scoringen var riktignok av det kontroversielle slaget, da spissen Mikael Mandron trolig var borti ballen med hånden da han satte den i mål, men gjestenes andre scoring var av det vakre slaget. Sunderlands seier var fullt fortjent, og kunne fort ha vært større mot tamme verter. Det positive med denne kampen for Liverpool var at Brad Smith og Lloyd Jones fikk spilletid etter skader.