Ti har båret kapteinsbindet

De fleste mener at Liverpool har hatt hele ni kapteiner under denne sesongen, men vi ”fant” en til!

Gjennom sesongens 49 kamper har Liverpool benyttet så mange som ni forskjellige kapteiner fra start. 
 
Med skader på førstekaptein Jordan Henderson og visekaptein James Milner har både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp testet ut en rekke andre kapteiner. Mest overraskende var det kanskje da Klopp benyttet Jon Flanagan som kaptein mot Southampton på St Mary’s.
 
Disse er blitt benyttet som kaptein fra avspark i løpet av sesongen 2015/16:
 
Jordan Henderson (kaptein)
James Milner (visekaptein)
Kolo Touré
Lucas Leiva
Mamadou Sakho
Christian Benteke
José Enrique
Joe Allan

Jon Flanagan 
 
Uten Jordan Henderson og James Milner på laget ble Kolo Touré valgt som kaptein da Liverpool spilte mot Bournemouth. I den kampen ble imidlertid Kolo skadet etter en drøy halvtime og innbytter Martin Skrtel tok over armbindet. Lucas ble for øvrig satt innpå i 2.omgang, men Skrtel fortsatte da å fungere som kaptein. En kan derfor hevde at Liverpool har hatt et tosifret antall kapteiner denne sesongen.Jürgen Klopp var på plass som manager i den nevnte kampen mot Bournemouth og til ligakampen mot Crystal Palace halvannen uke senere, med Milner og Henderson igjen uaktuelle, ble Lucas Leiva plukket ut til å gå først ut på banen.

I utgangspunktet vil en da tro at Lucas er tredjevalget, eller at det i det minste står mellom ham og Touré. Nå virker det som at Klopp ikke bryr seg så veldig om hvem som er kaptein, slik man nok er mer opptatt av i England.

Manageren har siden plukket ut ytterligere fem ledere til cupkamper med reduserte lag, og hvor en har inntrykk av at han i første rekker håper på en positiv reaksjon fra den aktuelle spiller.

Mamadou Sakho fikk æren da han reiste "hjem" for å spille Europa League mot Bordeaux. Christian Benteke fikk ytterligere ansvar da han var på topp i et ungdommelig lag mot Exeter i FA-Cupen, og hvor José Enrique fikk armbåndet nærmest som en siste gest for sin tjeneste i klubben til omkampen. Joe Allen vil kunne fortelle sine barnebarn at han var kaptein for Liverpool mot West Ham i FA-Cupen, mens scouseren Jon Flanagan kanskje var stoltest av dem alle da han hilste på dommeren foran det nylige ligamøtet med Southampton.