Ti sesonger – fire finaletap

Liverpool er i en dårlig finaletrend. Les hvordan finalene de siste ti sesongene har utartet seg.

Jürgen Klopp har fått en blandet start på sin Liverpool-karriere. På den ene siden ledet han Liverpool til to finaler på åtte måneder, mens på den andre siden ble det en ny sesong uten et eneste trofé eller Champions League-plass.
 
Dette har dessverre blitt en lei trend for Liverpool. De røde fra Anfield har aldri vært kjent for å tape finaler – men de siste ti sesongene byr på trist lesning. 

Flere finaleskuffelser

I 2007 tapte Liverpool som kjent mot AC Milan i Champions League. Deretter tok det fem år før neste finale. Da ledet Kenny Dalglish Liverpool til Ligacup-triumf mot Cardiff. Samme sesong ble det nok en finale, men Chelsea ble for sterke – og kunne heve FA Cup-trofeet.
 
Deretter ble det nye magre cup-år, før Jürgen Klopp tok over styringen, og ledet Liverpool til to nye finaler. Det ble, som supporterne så smertelig fikk oppleve, to tap. Henholdsvis mot Manchester City (Ligacup) og Sevilla (EL).
 
Trykk på kampene for kampsammendrag og spillerbørs.
 
2007:
CL: Liverpool - AC Milan. Tap. (Rafael Benitez)
 
2012:
Ligacup: Liverpool - Cardiff. Seier. (Kenny Dalglish)
Fa Cup: Liverpool - Chelsea. Tap. (Kenny Dalglish)
 
2016:
Ligacup: Liverpool - Manchester City. Tap. (Jürgen Klopp)
Europaliga: Liverpool - Sevilla. Tap. (Jürgen Klopp)

Klopp med dårlig finale-tall

Jürgen Klopp har i etterkant av onsdagens finaletap uttalt at han håper og tror at man en gang vil prate om Sevilla-kampen som da det snudde for Liverpool. 
 
Dette er dog ikke de første slagene Klopp har måtte overvinne. Også i Borussia Dortmund led han mange finaletap.