Tilbudt ny kontrakt – forsvinner likevel?

Joao Teixeira forsvinner trolig fra Liverpool, men portugiseren er tilbudt ny kontrakt. Vi forklarer situasjonen rundt Liverpools 23-åring.

I går avslørte FA hvilke spillere som er frigitt av de forskjellige klubbene. For Liverpool var det snakk om blant andre Kolo Touré, Samed Yesil og José Enrique. 
 
Å bli frigitt betyr at spillerens kontrakt utgår og at klubben ikke tilbyr spilleren ny kontrakt. Spillerne kan da signere for andre klubber, og det vil da bli en såkalt «free transfer»-overgang.
 
Liverpool har én spiller med uavklart fremtid (av de med utgående kontrakt). På FAs liste kunne man se «offer» ved navnet til portugiseren Joao Teixeira. 
 
Det betyr at klubben har tilbudt spilleren ny kontrakt, men at spilleren selv ikke har godtatt tilbudet. 

Taktisk spill?

Enkelte vil nok hevde at dette er et taktisk grep fra Liverpools side. Kontraktstilbudet gir nemlig Liverpool en større rett på kompensasjon skulle Teixeira takke nei til betingelsene og forlate klubben.
 
– Klubbens «offer» forsikrer garanterer Liverpool en kompensasjonssum dersom Teixeira går til en annen engelsk klubb, skriver Liverpool Echo.
 
Nøyaktig hvor mye avgjøres av et uavhengig panél, à la overgangssaken rundt Danny Ings. 
 

Tjener på engelsk interesse

Dersom Texeira godtar et kontraktstilbud fra en ikke-engelsk klubb vil Liverpool motta kun 250.000 pund. Et såkalt «development fee». 
 
Beløpet vil være adskillig høyere dersom han går til en annen engelsk klubb.
 
Uansett ønsker nok portugiseren å spille for en klubb som tilbyr ham mer førstelagsspill. Dét skal være grunnen til at han ikke har og trolig ikke vil akseptere Liverpools tilbud. 
 
Italienske Fiorentina har tidligere vært interessert i Teixeira, skal man tro ryktene.
 

Ingen unggutt lengre

Flere supportere har gjennom sosiale medier uttrykt skuffelse over at Teixeira tilsynelatende ikke fortsetter i Liverpool. Enkelte mener både Rodgers og Klopp burde gitt playmakeren flere sjanser. 
 
Teixeira har vært involvert i totalt åtte kamper, etter overgangen i 2013. Han har til gjengjeld spilt to kamper for Brentford på lån i 2013/14 og 35 kamper for Championship-klubben Brighton i 2014/15. 
 
I sistnevnte klubb scoret han seks mål og ble kåret til årets unge spiller. 
 
Teixeira er nå 23 år gammel, og er ett år eldre enn for eksempel Emre Can, som for alvor har etablert seg som en av Liverpools viktigste spillere.
 
Teixeira omtales ofte som en unggutt, men i fotballens verden er portugiseren nå voksen. 
 
Hva som skjer, er det foreløpig ingen som vet. Han kan fremdeles gjøre helomvending og akseptere Liverpools tilbud. Sannsynligheten er dog stor for at Teixeira har spilt sin siste kamp for Liverpool.