To fantastiske uker for Allen

– I det siste har jeg hatt noen gode stunder, sier Joe Allen om to av sine beste uker som Liverpool-spiller.

Joe Allen er en spiller som ofte har blitt kritisert av fansen, og som ofte har blitt oversett når startelleveren har blitt satt opp denne sesongen.

Spilleren som kom til Liverpool for 15 millioner pund i 2012, står nå med totalt 82 kamper fra start og 29 som innbytter på fire sesonger. Denne sesongen har han startet bare en gang i Premier League!

Redningsmann flere ganger

Etter en frustrerende sesong, må de siste 13 dagene ha vært en real opptur for Allen, som har reddet Liverpool ved flere anledninger.

13. januar står det 2-3 til Arsenal i det siste ordinære minutt.

Jordan Henderson slår en lang ball mot Benteke, som header ned og innbytter Joe Allen kommer stormende inn i feltet og setter inn utligningen. Kop og Klopp går amok, og Liverpool får med seg ett fortjent poeng.

Sju dager seinere er det returoppgjør mot Exeter i FA-cupen på Anfield.

Ti minutter ut i kampen scoret Allen, etter et innlegg fra Brad Smith. «Etter Joe Allens tidlige scoring ble denne omkampen en ren transportetappe for Liverpool», var oppsummeringen i vår livedekning fra kampen.

Og så var det returoppgjøret mot Stoke da.

Allen kommer nok en gang seint inn i kampen i det 85. minutt, og blir dagens mann på Anfield når han går fram for å ta Liverpools sjuende straffe. Allen beholder roen, og sikrer finaleplass på Wembley.

Dette er at de beste øyeblikkene jeg har hatt i en Liverpool-drakt – uavhengig av hva som skjer i fremtiden, sa Allen etter kampen.

– Det ville vært løgn dersom jeg sa jeg ikke var nervøs da jeg gikk mot straffemerket. Men jeg klarte å komme inn i riktig «sone» – det er det man må gjøre. Det var egentlig litt usikkerhet rundt hvem som skulle ta straffesparket, men til slutt ble det meg, sa han. 

LES OGSÅ: Slik var Liverpools vei til finalen

Kjemper for ny kontrakt

Fin statistikk på de tre kampene for Allen, som i kampene mellom mot Manchester United og Norwich ikke fikk spilleminutter. Også i den første semifinalen mot Stoke bidro Allen bra, da han hadde en nydelig touch inne i feltet før Jordon Ibes scoring. I tillegg var han en av kampens beste spillere i den kampen.

Allens kontrakt med Liverpool går ut sommeren 2017, og etter at Brendan Rodgers sluttet har nye kontraksforhandlingene stoppet opp.

Allen uttalte nylig at han «kjemper for sin Liverpool-fremtiden». Han gjorde det også klart at han selvsagt ønsker mer spilletid. Da Swansea ønsket å kjøpe tilbake Allen tidligere i januar, skal de ha fått blankt avslag av Liverpool. 

– Alle spillere som ikke er på laget vil alltid kjempe for å få en startplass. Det er ikke noe annerledes for meg.

– I det siste har jeg hatt noen gode stunder, og jeg har klart å påvirke kamper. Forhåpentligvis har det en innvirkning slik at jeg kan få mer spilletid, sa Allen etter cupdramaet tirsdag.

LES OGSÅ: Les hva avisene skriver om cuptriumfen