Tre av finalespillerne ventes å forsvinne

Ekspertene er uenige om manglende Champions League-deltagelse vil ha så mye å si på Klopps handling i sommer.

James Pearce i Liverpool Echo tror tre spillere kan ha spilt sin siste kamp for Liverpool i Basel onsdag kveld.

Pearce, som har veldig gode kilder inn i klubben, tror både Kolo Toure, Joe Allen og Christian Benteke blir å finne i andre klubber neste sesong.

Etter det Pearce omtaler som «En av de verste finale-prestasjonene fra en Liverpool-spiller i manns minne», tror han også at Klopp har en ny venstreback høyt på listen i sommer.

Overdrevet fokus på CL-spill?

Selv om Liverpool nå går glipp av Champions League fotball neste sesong, tror ikke Chris Bascombe i The Telegraph at det har så mye å si for hva slags spillere som vil komme inn.

«Forestillingen om at spillerne han ønsker nå vil ryke på grunn av mangel av Champions League-spill er overdrevet, siden de fleste avtaler allerede er på plass og at han fokuserer på oppblomstrende talenter», skriver Bascombe.

Han skriver at Klopp fortsatt tror at Mario Götze vil komme til klubben, og spille for sin tidligere mentor.

I forkant av finalen snakket også Jürgen Klopp selv om hvordan Champions League-spill vil påvirke mulighetene på overgangsmarkedet i sommer. 

– Ingen har sagt til meg at hvis vi ikke er i Champions League så vil det endre ting. Hvis man ikke spiller i Europa i det hele tatt, trenger man kanskje færre spillere, sa han til Echo

LES OGSÅ: Dette skriver avisene om finaletapet

Götze, Karius og Zielinski

Allerede er det klart at Joël Matip vil komme på free transfer fra Schalke og at Marko Grujic vil komme fra Røde Stjerne Beograd.

Mario Götze, med en verdi på rundt 20 millioner pund, er aller øverst på ønskelisten til Klopp, og det skal være samtaler om Mainz-keeper Loris Karius, som skal koste rundt 4,7 millioner pund.

Ifølge James Pearce er det også stor interesse for Udineses polske midtbanespiller Piotr Zielinski, som har vært på lån i Empoli denne sesongen. Leicester Ben Chilwell skal også være et overgangsmål, men der skal det være vanskelig å komme til enighet om en pris.

Klopps karisma avgjørende

Tony Barrett i The Times, er mer usikker enn sin kollega Bascombe om hvor avgjørende vekt spillerne vil legge på Champions League når de vurderer klubb-bytte. Han tror uansett at Klopps karisma kan redde inn mangelen på europacupspill neste sesong.

«Liverpool har demonstrert overfor mulige nye spillere at det går i riktig retning, selv om de ikke er et ferdig produkt. Men problemet er at uten Champions League som lokkemiddel vil det være hardere å få spillere man ønsker», mener Barrett.

«Mario Götze vet nå at han må gå til Borussia Dortmund, der han er upopulær etter at han gikk til Bayern München, om han skal få Champions League-spill. Loris Karius, Mainz-keeperen, som er på toppen av listen av mulige utfordrere til Simon Mignolet, vet nå at muligheten til å gå forbi Manuel Neuer eller Marc-André ter Stegen i det tyske landslaget kan bli svekket hvis han går til Liverpool, fordi han ikke får vist sin kvalitet i europeisk fotball.»

Barrett skriver at uansett må Liverpool nå rekruttere spillere som ikke bare kan gå rett inn på laget, men som må forsterke det umiddelbart og ikke slik det ble handlet i sommeren for to år siden da Can, Lovren, Lallana og Origi ble kjøpt.

LES OGSÅ: – VI manglet erfaring og klarte ikke holde oss rolige

Må ha mental styrke

The Kopite-redaktør Torbjøn Flatin, er også klar på hva slags personligheter Klopp nå bør lete etter, i sin kommentar etter finalen. 

«For meg ga det i hvert fall et klart signal om at manageren fortsatt ikke har veldig tiltro til verken Joe Allen og Christian Benteke. Han følte kanskje at han måtte gjøre det, men etter finalen bekreftet Klopp for første gang at det kom til å bli gjort vesentlige forandringer på spillerstallen. Dette er to som fort kan forsvinne ut», skriver Flatin.«Mental styrke bør være en av ingrediensene for nye spillere inn. Med unntak av Kolo Touré er det få, om noen, som kan være bekjent av det de presterte på St. Jakob-Park. Daniel Sturridge gjorde for så vidt jobben med en flott scoring, og fikk lite å jobbe med fra duoen Coutinho og Firmino.»

«Can og Milner er ikke godt nok sentralt som duo, så vil fremtiden vise om Emre kan vokse fram til en spiller der og om James kan gjøre en innsats i en noe annen rolle eller som allround vikar.»

LES OGSÅ: Kommentar: Kalddusjen