Tre kjappe før Arsenal-kampen

Liverpool.no-redaksjonen svarer på spørsmål om hvem som bør starte som midtstoppere, forventninger til den kommende uken, og hvordan Danny Ward skal brukes.

Hvem bør Liverpool starte med på stopperplass mot Arsenal?

Torbjørn Flatin:
- Nå røpet Klopp rangeringen på pressekonferansen, hvor Kolo Touré vil spille sammen med Mamadou Sakho, dersom sistnevnte blir friskmeldt, og hvis ikke blir det Lucas og Kolo igjen. Og jeg er enig med Jürgen. Overraskende nok kom også Steven Caulker lynraskt inn på ei fjøl og da har vi vel sett Lucas for siste gang som midtstopper. Høres fornuftig nok ut for meg, da Caulker vil gi cover og er en forsvarsspiller med stor F som kan være greit å kaste innpå hvis Liverpool skal forsvare seg mot et luftartilleri mot slutten av en kamp. Nå har jeg aldri vært overbevist om at Tiago Ilori vil passe i Premier League, og låneoppholdet (hvor det også var en klausul om kjøp) hos Aston Villa styrker de antagelsene, selv om det kunne vært interessant å se ham bli testet mer for Liverpool. I og med Caulker inn vil jeg tro at det også er et svar fra Klopp om at Ilori ikke er en det vil satses på.

Arild Skjæveland:
Om Kolo og Sakho skulle vere klare så er det ikkje noko å lura på - då må det bli dei. Likte forsåvidt det eg såg av Tiago Ilori mot Exeter, men Özil, Giroud og Walcott er heilt anna motstand. Vil uansett heller ha Ilori i midtforsvaret enn Lucas Leiva. Han klarte seg bra då han blei flytta ned mot Stoke, men eg er redd det vil gå alt for fort for han. Litt skeptisk til Steven Caulker, men reknar med han går inn som eit tredjevalg bak Touré og Sakho. Slik situasjonen er måtte eit eller anna gjerast, og det er ei billeg midlertidig løysing om ikkje anna.

Tor Sandø:
Kolo Toure er skadefri og klar. Forhåpentligvis blir Mamadou Sakho klar. Og så har vi nyinnlånte Steven Caulker i bakhånd. Jeg ville nok gått for Toure og Sakho, dersom de er klare. Caulker har vært rødt i et døgn og er også kvalitetsmessig bak de to førstnevnte, vil jeg tro. Ilori blir nok fjerdevalg her.

Arsenal og Man Utd venter for et skadeskutt Liverpool. Hva tenker du om den kommende uken?

Torbjørn Flatin:
- Jeg tror det kan bli en veldig viktig uke med tanke på mulighetene for topp fire. En vil anta at spesielt laget fra Manchester kan være et av lagene de helrøde må komme foran for å kvalifisere seg for Champions League. Mange skader, og at det kan være et par som kommer tilbake fra skader og kan være litt rustne, gjør meg noe skeptisk. Det positive er at Liverpool har vært gode mot de beste og mest spillende lagene. Jeg vil anta at Klopp bruker «gegenpress-laget» sitt her med Firmino på topp med Lallana og en til på hver side, og trolig to hardt arbeidende midtbanespillere foran Lucas.

Arild Skjæveland:
Eg er glad det er på Anfield, kor ein normalt får brukbare resultat mot desse. Helst skulle ein hatt minst fire poeng her for å henge med i kampen om topp fire. Må innrømme at eg fryktar begge kampane, og kan ikkje seia eg er særleg optimistisk med den skadelista Liverpool no har. Kryssar fingrane for at Arsenal har ein ny kveld som dei hadde mot Southampton kor dei utav det blå vart knust - og at det blir ei tam og keisam forestilling mot Manchester United, der det er Liverpool som får straffesparket i det 93. minutt. Lite hadde smakt betre enn det.

Tor Sandø:
Jeg er veldig spent. Liverpool sliter med skader. Forhåpentligvis står våre mest rutinerte spillere mer fram enn de gjorde mot Exeter. Krysser fingrene fra litt magi og marginer på rett side.

Danny Ward er kalt tilbake fra Aberdeen. Hvor bør han plasseres i uttakskøen på keeperplass?

Torbjørn Flatin:
- Det er helt åpent for tolkninger. Personlig har jeg en mistanke om at Jürgen Klopp først og fremst ønsker å se nærmere på Ward før det tas større avgjørelser med troppen til sommeren. Mignolet vil fortsatt være førstekeeper, så ville jeg gitt Bogdan en sjanse til i omkampen mot Exeter - før jeg eventuelt «forfremmet» Danny Ward til andrekeeper.

Arild Skjæveland:
No er eg ikkje veldig begeistra for Simon Mignolet, og det er først etter han har fått sjansen eg har mista det som skulle vere av tru på Adam Bogdan. Har lese mykje positivt om Danny Ward frå tida hans i Skottland, og sett nokre videoar. No seier ikkje reaksjonsredningar all verden om korleis han er som målvakt og om han er ein du kan stole på, men eg ser gjerne at han får sjansen om det stemmer at Simon Mignolet slit med ein liten skade som gjer at han er usikker frå veke til veke. Er han frisk bør nok uansett belgiaren stå slik situasjonen er no.

Tor Sandø:
Nummer to. Adam Bogdan har ikke imponert som reservekeeper. På sikt bør heller ikke Simon Mignolet føle seg helt sikker som førstekjempe bakerst.

LES OGSÅ: – Å vinne begge kampene vil endre vår situasjon