Tre kjappe før Norwich

Redaksjonen diskuterer topp fire, angrepet og Alex Teixeira.

Etter tapet mot Manchester United - kan Liverpool nå klare topp fire?

 

Einar Kvande:

– Jeg må innrømme at åtte poeng opp til fjerdeplassen er mye når det gjenstår bare 16 kamper å spille. Jeg har ikke gitt opp håpet, men det er klart at tapet for Manchester United var et skudd for baugen. Jeg hadde håpet og trodd at vi skulle vinne akkurat denne kampen, og ta fire poeng fra de to kampene mot Arsenal og United. Slik gikk det ikke, og vi presterte å tape for det klart svakeste av de to lagene. Usikkerheten omkring fjerdeplassen nå er såpass stor føler jeg, at vi må gå «all-in» i Europa League, i et forsøk på å vinne denne turneringen, noe som vil gi oss direkte plass i gruppespillet i Champions League til høsten. Vi henger også med i FA-cupen og tar med oss en ledelse til den andre semifinalen mot Stoke i ligacupen, så vi har fortsatt berettiget håp om å kunne plassere sølvtøy i trofeskapet denne sesongen.

 

Torbjørn Flatin:

– Det er ikke umulig, men realistisk tror jeg sjansene er nokså små. Det vil kreve at Klopp finner en formel som bidrar til at flere scorer mål, et vellykket kjøp kan bety mye, og også at det blir bedring på hvordan det ageres under defensive dødballer. Cupene kan få større fokus, i første omgang vil jeg forvente toppet lag neste uke mot Stoke for å sikre billett til Wembley og Jürgen har allerede vist at Europe League betyr mye for ham.

 

Marius Rabben:

– Mulighetene er der fortsatt – det er «bare» åtte poeng opp – men det er ingen tvil om at Liverpool må øke poengfangsten betraktelig videre ut i andre halvdel av sesongen. Akkurat nå tror jeg ikke det går, mest på grunn av hvor ustabilt og ineffektivt laget er. Derfor er cupene, og spesielt Europaligaen, veldig viktige fremover. Det er overkommelig motstand på alle fronter, og i potten ligger det både pokaler og Champions League-billett.

 

Hvordan ønsker du at angrepet skal se ut mot Norwich?

 

Einar Kvande:

– I utgangspunktet er jeg fristet til å gi trioen som startet i angrepet mot Arsenal, altså Lallana, Firmino og Ibe, en ny sjanse. Vi gjorde tross alt tre mål i den kampen. Det har ikke skjedd for ofte denne sesongen. Når det er sagt, så synes jeg Christian Benteke jobbet bedre enn på lenge, og spilte en god kamp i omkampen mot Exeter. Det var liksom bare scoringen som manglet for belgieren. Sheyi Ojo synes jeg også hadde et friskt innhopp, så hadde jeg vært Jürgen Klopp hadde jeg ryddet plass på benken til ham også mot Norwich.

 

Torbjørn Flatin:

– Jeg ville nok ha satt opp det samme laget som scoret tre mål mot Arsenal. Henderson bak Can og Milner, og med Lallana, Firmino og Ibe fremme. Jeg tror det er oppstillingen som vil skape fleste sjanser, så får vi bare håpe at noen kan ta vare på dem. Benteke kan være en joker fra benken og Sheyi Ojo bør også vurderes som innbytter.

 

Marius Rabben:

– Jeg forventer ikke spesielt store forandringer fra forrige helg, men regner med at Ibe får starte med Firmino. Lallana er småskadet, så det kan fort bety at Benteke spiller fra start. Jeg håper også Ojo, som var blant lagets beste etter innbyttene mot Exeter, får prøve seg i løpet av kampen. Skulle jeg satt opp laget, hadde jeg trolig brukt Firmino, Benteke og Ibe fra start – med alternativer på benken.



 

Liverpool blir kraftig linket til Alex Teixeira. Hva tenker du om det?

 

Einar Kvande:

– Løp og kjøp! Vi trenger målscorere, og Teixeira har denne sesongen bevist at han er en slik, både i den ukrainske ligaen og i Champions League. Det ser ikke ut til at Daniel Sturridge kommer til å spille mye fotball for oss denne sesongen, og da trenger vi alternativer til Benteke. Jeg håper vi strekker oss så langt som mulig for å få tak i brasilianeren, og vil ikke protestere om overgangssummen kommer opp i 30 millioner pund.

 

Torbjørn Flatin:

– Jeg skal ikke påberope meg førstehånds kjennskap til Teixeira, men det er hevet over enhver tvil om at vi behøver spillere som kan score mål. Brasilianeren virker å huke av de fleste boksene som skal til for å spille under Jürgen Klopp og jeg håper handelen blir en realitet.

 

Marius Rabben:

– Det er veldig spennende, og jeg håper virkelig han kommer, selv om jeg bare har sett ham noen få ganger i Champions League. Liverpool trenger for all del en effektiv spiss, og hvis Teixeira er i nærheten av kvaliteten til Douglas Costa (brasilianer solgt til Bayern München fra nettopp Shakhtar Donetsk i fjor sommer), har fansen mye å glede seg til om han blir rød. 22 mål på 15 ligakamper denne sesongen er imponerende. 



Foto: EuroFootball/Stringer/GettyImages