Tre kjappe før Tottenham-kampen

Vi tar opp forskjellen på Spurs og Liverpool, Klopps stempel på laget, og et potensielt transferkupp.

Hva ser du som de store forskjellene mellom Tottenham og Liverpool denne sesongen? 

Torbjørn Flatin:
Den største forskjellen er Harry Kane. Han er toppscorer i Premier League med 21 mål, mens toppscoreren til Liverpool har åtte mål (Roberto Firmino). Jeg synes også Hugo Lloris i andre enden er en vesentlig bedre keeper enn Simon Mignolet. Utover det vet jeg ikke om det er så stor forskjell på spillermateriellet, selv om jeg tilhører de som ikke helt greier å la være å ergre meg over hver gang jeg ser Dele Alli og må tenke på at Liverpool tilsynelatende lett kunne ha sikret seg han. Ellers har Pochettino greid å skape et lag i Tottenham, med spillere som jobber for hverandre, og det er den største forskjellen på Tottenham før og nå.

LES OGSÅ: Hvordan «mistet» Liverpool Dele Alli?

Tore Hansen:
Tottenham har under en ung, dyktig manager i Pochettino klart å «sette» et spennende lag, ikke minst takket være en god goalgetter på topp. I tillegg har de vært rimelig stabile og vist god arbeidsmoral og nødvendig killerinstinkt til å holde seg helt i toppen. Jeg tror vi har en enda bedre manager, men vi mangler definitivt goalgetteren de har i Harry Kane og vi har aldri klart å vise nok stabilitet i ligaen til engang å kunne lukte på topp fire. Dessverre. Tottenham har imidlertid ikke måtte bytte manager underveis i sesongen og har et mye bedre mannskap som står til managerens filosofi. Dette må vi bruke sommeren til fikse. Innerst inne føler jeg faktisk ikke at vi ligger så langt bak et ligagulljagende Tottenham som tabellen viser.

Einar Kvande: 
Slik jeg ser det ligger Tottenham «ett år foran oss i løypa». De fikk, som oss, inn en god manager, som nå har fått formet sitt lag og satt sin spillestil. Jeg forventer at Jürgen Klopp vil oppnå noenlunde det samme i Liverpool som Mauricio Pochettiono har oppnådd i Tottenham om han får jobbe i fred, og blir gitt de riktige forutsetningene fra ledelsens side. Med andre ord mener jeg at den store forskjellen på årets Tottenham-utgave og årets Liverpool-utgave er at Spurs har kommet lenger i sin evolusjon.

LES OGSÅ: – Neste år kan Liverpool være foran Tottenham igjen

Det er gått 38 kamper siden Klopp debuterte mot nettopp Tottenham. Har han klart å sette sitt stempel på laget? 

Torbjørn Flatin:
Det som jeg synes har vært tydelig helt fra starten av er arbeidsviljen til spillerne, og evnen til å stå på til siste slutt og aldri gi opp. I de siste ukene synes jeg også Klopp har begynt å få mer sin fasong over laget. Lovren/Sakho er midtstopperparet, Can/Henderson er en duo han satser på sentralt, mens Coutinho, Firmino og Lallana synes å spille alle de viktige kampene. Benteke er kun et litt fjernt alternativ. I dette ligger også at spillere som spesielt Lovren, Can og Lallana har løftet seg etter at Jürgen Klopp kom inn. Firmino også, selv om det lå i kortene at han måtte ha litt tid på seg etter overgangen fra Hoffenheim.

Tore Hansen: 
Både ja og nei. Jeg synes helt klart at han har klart å få smilet og entusiasmen tilbake, både på banen og tribunen. Jeg gleder meg allerede stort til neste sesong (yes, I know the ironi) etter et sommervindu med trolig mye handel og en full pre-season under Klopp. Jeg har klokketro på 2016/17. Det er også helt klart at enkeltspillere som Lallana, Lovren, Firmino, Can og flere har vokst stort under tyskerens ledelse. Spesielt de to førstnevnte har vært som natt og dag etter vi byttet manager. Det negative er at det kanskje har blitt litt for mange ligakamper med litt for mye berg og dalbane. Stabiliteten mangler og enkelte kvaliteter i laget sliter vi fortsatt med i år som i fjor. 

Einar Kvande: 
Til en viss grad synes jeg det. Jeg husker kampen mot Tottenham på White Hart Lane som en enormt oppjaget affære, der spillerne rett og slett virket stresset av at det hadde kommet inn en ny mann som var opptatt av hardt gjenvinningspress. De løp nesten rundt som hodeløse kyllinger, uten mål og mening. I dag spiller det samme laget mye mer avslappet, og bruker ikke unødig energi, selv om man fortsatt er opptatt av hardt gjenvinningspress. Det virker som harmonien i laget er bedre nå enn for 38 kamper siden.

LES OGSÅ: Firmino og Benteke trente ikke 

Liverpool linkes stadig tettere til Mario Götze. Er han spilleren Liverpool trenger?

Torbjørn Flatin:
Følelsen er at Götze tilhører en hylle som Liverpool normalt ikke er i stand til å handle fra, men at man nå kan ha en mulighet fordi det er et spørsmål vedrørende fysikken til en spiller som har vært nokså mye skadet og at man har Jürgen Klopp. Hvis han kommer i fysisk toppform kan han være et kupp. I en rolle trolig bak spissen og hvor han vil bidra både med et antall scoringer og assist som Liverpool har savnet.

Tore Hansen: 
Liverpool har i utgangspunktet mange lignende typer i stallen. Coutinho, Firmino og Lallana er spillere med delvis samme type egenskaper som Mario Götze - spillere som gjerne vil ha playmakerrollen tyskeren må være tiltenkt? Forskjellen er vel bare at ingen av dem har levert eller har summen av den farten, teknikken og scoringsteften en Götze på sitt beste innehar? Selv om Bayern-spilleren ikke har hatt en god sesong, og sliter med spilletid, er jeg ikke et sekund i tvil om at han kan løft oss og jeg sitter faktisk å tenker på når vi sist var i stand til å signere en så profilert spiller. Det vil unektelig være et stort kupp hvis han ender opp på Anfield. Hvis han kommer må han bli satset på 100% og bli dyrket i den playmakerrollen vi trenger på midtbanen. En skikkelig playmaker på midtbanen er gull i ørene etter at den ene profilen etter den andre har forlatt oss de siste årene.

Einar Kvande: 
Selv om det kanskje ikke er i den posisjonen behovet for forsterkninger er aller størst, sier jeg ja takk til alle verdensklassespillere som vil til Liverpool. Og får vi ham til den prisen som er antydet, rundt 20 millioner pund, vil jeg si at Klopp har gjort et kupp. Jeg forventer i så fall å få en spiller som vet hvordan Jürgen Klopp liker å organisere sine lag, og som er vant med Klopp-stilen, og som dermed etter en omstillingsperiode til Premier League-fotball kan bidra både med scoringer og målgivende pasninger.

LES OGSÅ: – Mario er en ekstraordinær spiller