Tre kjappe om finaleuka

Liverpool.no-redaksjonen om disponering av laget, spissvalget og uka som kan bli et vendepunkt.

Hvordan bør Klopp disponere mannskapet med Europa League på torsdag og ligacupfinale søndag?

Torbjørn Flatin:
I utgangspunktet ville jeg gått for et absolutt toppet lag i begge kampene, som begge er meget viktige. Spillerne har også fått et kjærkomment pusterom etter en hel uke uten kamp. Fortsatt skader og sykdom gjør heller ikke rotasjonsmulighetene særlig store, spesielt i forsvaret med Lovren og Skrtel ute, og Allan og Lallana lenger fremme. Det eneste måtte være Lucas, som jeg tviler spiller mot Augsburg hvor Liverpool ventes å offensivt utnytte hjemmebanen men som kanskje vurderes som et alternativ på Wembley. Da har jeg regnet Can, Henderson og Milner som de tre på midten. Lengst fremme er Firmino, Coutinho og Sturridge det jeg er ganske overbevist at Klopp vurderer som sin beste oppstilling, men en undrer seg om Daniel er i stand til to ganger 90 minutter på fire dager, og kanskje mer enn det. Det ideelle hadde vært å lede 2-0 mot Augsburg etter en time og tatt et par nøkkelspillere av banen da, men Liverpool har årelang tradisjon med aldri å gjøre det lett for seg i avgjørende cupkamper.

Tore Hansen:
Vi står foran tre store kamper på på ei uke. Ligakampen mot Manchester City neste uke er jo den vi kan har råd til å nedprioritere. For City fortegner det seg jo litt annerledes, og det er fordel oss. De spilte dessuten bortekamp i Russland i går kveld. Jeg ville mer eller mindre toppet laget torsdag og søndag og gått litt «all in» på disse to kampene. Jeg er sikker på at det blir et bra lag mot Augsburg, men muligens blir en eller to spart eller sitter på benken før finalen søndag? Men slik sesongen har utviklet seg må vi egentlig bare kaste på det kullet vi har nå.

Lars Frøsland:
Det er ikke noe tvil om at europaliga-kampen er svært viktig, men jeg sitter med inntrykket av at Liverpool slår Augsburg selv om noen spillere hviles. Jeg mener det er naturlig å ikke risikere Sturridge, samtidig som én av de offensive brassene også hviles. Jeg håper Klopp hviler fire, fem nøkkelspillere mot Augsburg. Mitt forslag: Sturridge, Firmino, Sakho, Henderson og Can.
Da kan man stille noe slikt: Mignolet - Clyne, Kolo, Lovren, Alberto Moreno - Lucas, Milner, Coutinho - Ibe, Benteke, Origi. Jeg tror dette kan være en god kamp for Benteke - særlig om han «deler» spissansvaret med Origi. Dersom Lallana blir klar, er han et alternativ for Ibe.

LES OGSÅ: Dette sa Klopp på pressekonferansen før kampen

Hvem bør Liverpool bruke på topp i de to kampene?

Torbjørn Flatin: 
Som sagt Firmino, Coutinho og Sturridge, med sistnevnte som den sentrale spydspissen. Her har imidlertid Klopp alternativer med fysikken til Benteke og farten til Ibe og Origi, men jeg forventer at det kun vil være aktuelt fra benken.

Tore Hansen:
Daniel Sturridge bør ideelt brukes i begge, fordi han er vår beste spiss. Bekymringen er jo at han ikke enda kan gi 100% i to kamper på rad. Han har enda ikke spilt 90 minutter etter det lange skadeavbrekket. Jeg forventer at han starter på topp søndag, med Firmino og Coutinho rett bak seg. Torsdag kan det være Daniel begynner på benken og Origi får rangen? 

Lars Frøsland:
I cup-finalen ser jeg for meg trioen Coutinho, Firmino og Sturridge på topp. I EL-matchen kan en løsning med Origi, Benteke, Ibe og Coutinho fungere. Dét bør være mer enn solid nok til å slå tyskerne på hjemmebane. 

LES OGSÅ: Jakter historisk seier 

Vil denne uka definere Liverpools sesong?

Torbjørn Flatin:
Lik det eller ikke, men kvalifisering til Champions League ville ha blitt vurdert til å være en bra sesong. Med ni poeng opp til Manchester City på 4. plass, som vi altså møter til ligakamp neste uke, og 13 opp til Arsenal på 3. plass vil jeg tro det løpet er kjørt i ligaen og i hvert fall hvis det ikke blir tre poeng mot City. Da er den beste muligheten å vinne Europa League, og en pokal i skapet vil uansett ikke være noe å gimse av med ligacup i 2012 og FA-Cup i 2006 som de siste triumfene. Så ja, den neste uka kan være helt avgjørende for hvordan man vil se på denne sesongen.

Tore Hansen:
Topp fire toget har gått for vår del. Derfor blir jo disse kampene livsviktige. Seier på søndag vil for eksempel sikre oss deltakelse i Europa neste sesong, uansett hvordan det går i ligaen. Deltakelse i Champions League neste sesong henger som en feit gulerot for det laget som vinner Europaligaen. Derfor blir dette, som alle sier, to cupfinaler - ikke bare én. Jeg er for øvrig veldig spendt på hvordan vi kommer til å spille i disse to kampene. Gegenpress, engergi og noe av den styrken Klopp har forsøkt å tilføre laget er ikke like iøynefallende som i de første ukene under tyskerens ledelse. Vi trenger to gode kamper som vi i ettertid kan se tilbake på og si at «dette ble vendepunktet den sesongen».  

Lars Frøsland: 
To tap er definitivt fiasko. Ett tap og én triumf vil føles fryktelig mye bedre. (Mens to seire hadde smakt bedre enn en perfekt rød-stekt indrefilet.) Ryker man mot Augsburg, er det isolert sett en fiasko, men seier mot Manchester City vil være en gigantisk opptur, som på mange måter vil veie opp et EL-tap. Motsatt scenario vil «føles» verre, men jeg vil ikke kalle det en fiasko. For øvrig: dersom noen mener dette er to «like viktige» kamper, er jeg helt uenig. Klart er det viktig å være med i EL - man kjemper om CL-spill neste sesong og et trofé. Men når man står foran en finale på Wembley - en finale mot en moderne gigant, da er det dét som teller.