Tror Liverpool vil slite med underlaget

– De er ikke vant til dette, sier Exeter-back Christian Ribeiro før fredagens FA-cupkamp mot de røde.

Det nye året har ikke vært problemfritt for Liverpool, som i morgen kveld fortsetter det hektiske programmet mot nivå-fire-laget Exeter på fremmed gress i Sørvest-England. Det er den tredje kampen bare denne måneden.

Under semifinalen i ligacupen mot Stoke tirsdag ble både Philippe Coutinho og formsterke Dejan Lovren lagt til på skadelisten, og Kolo Touré avsluttet oppgjøret med krampe i låret. Alle er utilgjengelige mot Exeter. Nå har Liverpool faktisk et helt lag ute med skader.

I dag ble det i tillegg kjent at Jordon Ibe mister Exeter-kampen grunnet hamstringtrøbbel.

Problemene er såpass store at Jürgen Klopp har valgt å hente tilbake flere unggutter fra utlån som back-up i en periode der kampene kommer på løpende bånd. Fra 2. juledag til begynnelsen av februar er det hele elleve kamper på den røde terminlisten.

Saken fortsetter under.

I møtet med Exeter forventes det følgelig at Klopp stiller med et reservepreget mannskap. Det betyr blant annet at tenåringen Ryan Kent kan få sin første A-lagskamp for Liverpool, og igjen blir det gjort endringer på det skadeforfulgte forsvaret.

«Årets spiller» tilbake

Hjemmelaget fra League Two kan imidlertid se lysere på oppgjøret. Christian Ribeiro, høyrebacken som ble kårets til årets spiller i Exeter forrige sesong, sier til lokalavisen Express & Echo at han er skadefri og i stand til å ta imot Liverpool i morgen.

26-åringen har ikke startet en Exeter-kamp siden han måtte gjennom en kneoperasjon i november, men var tilbake på banen da AFC Wimbledon, som Liverpool slo ut av FA-cupen i fjor, senket Exeter i romjula.

Les også: Fem år siden siste tap i 3. runde

– Jeg føler meg bra. Jeg kom litt tidlig tilbake fordi laget manglet noen. Jeg har jobbet veldig, veldig hardt med fysioterapeuten – doble og triple økter bare for å komme tilbake – og det har vært litt kjedelig til tider, men det var nødvendig, forteller Ribeiro.

– Jeg har ikke spilt en 90 minutter lang kamp siden operasjonen, så det ville vært urettferdig av meg å si at jeg er i bedre form enn andre spillere, men jeg jobber skikkelig hardt bak kulissene for å komme i så god form som mulig.

I ukene før oppgjøret har det dog ikke vært mye å juble for på St. James Park i sørvest. Alle de fire siste kampene på nivå fire har endt med tap – og tre av dem har blitt spilt foran egne supportere. Exeter har ikke vunnet siden de sendte Port Vale ut av FA-cupen i begynnelsen av desember.

Optimistisk før avspark

I League Two ligger laget på 16. plass etter 24 runder, med åtte seire, seks uavgjortkamper og ti nederlag hittil denne sesongen. De har scoret 31 ganger og sluppet inn 37 mål.

Saken fortsetter under.

NYTT TAP: Exeter har null poeng på sine fire siste kamper. Her et sammendrag fra generalprøven.

Likevel håper det lille vertskapet på et klassisk FA-cupeventyr når storklubben fra Anfield kommer på besøk. Ribeiro, som er positiv til tross for en negativ formkurve, har tro på at effekten av å spille på en utsolgt hjemmebane – fansen, gresset, energien – kan velte resultatet i Exeters favør.

Les også: Dette sa Klopp til pressen før Exeter-kampen

– Dessverre har formen i ligaen, resultatmessig, ikke vært god, men det har samtidig vært noen brukbare prestasjoner. Ting har bare ikke klaffet slik vi ønsket. Dette er uansett en enkeltstående kamp. Vi møter Liverpool, og alle kommer til å heve seg, sier han.

– Vi må bare sørge for å vise oss frem, og hvem vet hva som kan skje da? Det er ingen grunn til at vi ikke skal vinne. Det kommer til å være et vanskelig underlag for dem å spille på – de er ikke vant til dette – og vi skal bare utpå der for å gi vårt beste.

Avspark mellom Exeter og Liverpool er i morgen, fredag, klokka 20.55 norsk tid.