U21-laget med tre etterlengtede poeng

Etter en svak åpning snudde bortelaget 0–1 til seier i det sure regnværet på sørkysten.

En svært poengfattig høst for Liverpool-ungguttene var marginene på deres side i kalenderårets første ligakamp. Det var riktignok ikke noen festforestilling av gjestene, men ett mål på tampen var begge omganger mot Southampton var nok.

Ryan Kent stikker av med fokuset etter at han pisket inn frisparket som endte i seiersmålet fem minutter før slutt. Kantspilleren slo ballen hardt inn mot mål fra venstresiden, Kristóf Polgár fikk et hårstrå på kula, og Southampton-keeperen var utspilt.

• Se målene i kampreferatet lenger ned i saken!

Scoringen sørget for at Liverpool faktisk vant sin første kamp i U21-serien siden Leicester tapte på akademiet i Kirkby i slutten av september i fjor. Siden har det blitt fire tap og to uavgjortresultater i ligasammenheng.

Lå under 0–1

Det var Southampton som tok en fortjent ledelse i kveldens oppgjør da Harrison Reed fikk løpe umarkert inn i boksen etter halvtimen. Angrepet fra vertene var riktignok fint, men Liverpool opptrådde passivt og ustrukturert bakover, og Reed fikk etter hvert ballen på skuddhold. Avslutningen gikk via stolpen og i nettmaskene.

Liverpool hadde hatt en laber start på kampen, men så betraktelig friskere ut allerede før baklengsmålet. Blant annet ble en chip av Alex O'Hanlon reddet på streken. Trenden fortsatte med brukbare tendenser fra gjestene, selv etter kalddusjen, men de måtte likevel takke keeper Ryan Fulton, som sto en kjempekamp, for at laget bare lå ett mål bakpå inn mot pause.

Straffeutlikning

Vertene kom nemlig til noen fete sjanser, og Fulton viste at han både er god på streken og i én-mot-én-situasjoner. Men i stedet for en tomålsledelse ble de nådeløst straffet av Harry Wilson og Jon Flanagan.

Sistnevnte, som startet kampen og fikk 45 nye minutter før han ble tatt av banen, mottok ballen i boksen etter et Wilson-hælspark, og på vei mot mål ble han lagt i bakken. Dommeren var sikker i sin sak da han pekte på ellevemeteren.

Wilson tok ansvar fra krittmerket, og selv om Southampton-målvakten slang seg riktig vei, nådde han ikke ned til den kontante avslutningen fra waliseren. Dermed fikk Liverpool med seg en noe ufortjent stilling til pause.

I andre omgang åpnet Liverpool mye bedre enn de startet kampen. Den amerikanske spissen Brooks Lennon tok over for Flanagan, og Matthew Virtue ble følgelig plassert ute på høyrebacken.

• Se U21-oversikt: Tabell, terminliste, statistikk

Begge lag kom til målsjanser utover i kampen, og Reed kom veldig nær ny scoring for Southampton da han traff stolpen på et velplassert frispark. Men ingen traff blink før Kents bestemte frispark endte i nettet etter 85 minutter.

Liverpools lag: Fulton, Flanagan (Lennon 46), Hart, Polgar, Maguire, Virtue (Whelan 66), Wilson, Chirivella, Sinclair (Trickett-Smith 87), O'Hanlon, Kent. Benk: Firth, Dhanda.

I videovinduet under kan du se oppgjøret i sin helhet.

(Video: Southampton FC via YouTube)

Livereferat – slik var kampen:

1. omgang:

1. min: Kampen er i gang. Bortelaget stiller i sine mørke bortedrakter.

3. min: Liverpool har slitt i åpningen. Det regner tungt, og vertene har et lite initiativ.

8. min: Southampton står høyt og presser hardt. Liverpool sliter med å komme seg ut fra egen halvdel.

13. min: Frispark til vertene noen centimeter utenfor boksen. Det ender med et skudd via en Liverpool-spiller i muren, og ballen går en halvmeter over tverrliggeren.

15. min: Liverpool er bedre med nå, og har blant annet fått en corner.

16. min: Plutselig spilles O'Hanlon flott igjennom, men den lekre chippen over Southampton-keeperen reddes på streken av en forsvarer.

22. min: Maguire får det gule kortet for en stygg takling på Gallagher.

27. min: En helt umarkert Gallagher scorer, men vinkes korrekt av for offside.

29. min: Wilson presenterer seg når han trekker innover i banen, men skuddet går like utenfor.

33. min: 1–0 til Southampton! Flott av angrep av hjemmelaget fra venstresiden; passivt forsvarsspill av gjestene. Reed får umarkert skyte fra 13–14 meter, og ballen går i nettmaskene via stolpen.

36. min: Kjemperedning av Fulton når Southampton-spiller Sims kommer seg fri i boksen. Det er bare sisteskansen igjen, men han beholder roen og redder glimrende. Liverpool er heldige som fortsatt bare ligger under med ett mål.

40. min: Straffe til Liverpool! Et lekkert hælspark av Wilson til Flanagan i boksen, før sistnevnte legges i bakken. Korrekt avgjørelse av dommeren.

41. min: 1–1! Wilson setter straffen lavt og hardt nede til høyre. Keeper går riktig vei, men rekker ikke ned raskt nok.

42. min: Nok en flott redning av Fulton, som stopper Gallaghers avslutning fra kloss hold.

42. min: Flanagan trenger behandling for smerter i skulderen. Han får hjelp sittende på banen.

43. min: Liverpool-backen er raskt tilbake i aksjon, tilsynelatende uten problemer.

Pauserapport: Gjestene er nok heldige som ikke ligger under etter en lite overbevisende 1. omgang på sørkysten. De åpnet rotete mot høytpressende Southampton, som har kommet til flest og størst sjanser hittil. Liverpool yppet seg riktignok også, og Alex O'Hanlon var veldig nær et ledermål da lobbet hans over keeper ble reddet på streken. Men både før og etter Southamptons første scoring har keeper Ryan Fulton måttet ta ansvar bakerst, og sisteskansen har imponert med flere gode involveringer. Selv om hjemmelaget har vært best så langt, er det aboslutt muligheter for poeng her etter at Harry Wilson reduserte fra ellevemeteren kort tid før hvilen.

2. omgang:

46. min: Liverpool åpner omgangen med Brooks Lennon på banen istedenfor Jon Flanagan.

46. min: Den andre omgangen er i gang. Liverpool-spillerne er offensive fra avspark.

50. min: Jevn innledning på siste halvdel. Liverpool er mye bedre med enn de åpnet første omgang. Kent prøver seg igjen, men skyter utenfor.

55. min: Reed er veldig nær ny scoring når han treffer stolpen med et frispark fra god posisjon. Fulton er sjanseløs, men ser lykkelig at han har marginene på sin side.

66. min: Gjestene bytter for andre gang: Matthew Virtue går ut, Corey Whelan kommer inn.

72. min: Southampton-spiller Stephens får det gule kortet.

77. min: Ny god sjanse til vertskapet. Seager tester høyrefoten fra snaut 20 meter, men ballen skrur utenfor krysset.

85. min: 1–2! Liverpool tar ledelsen! Polgár scorer. Kent bøyer et frispark fra venstresiden hardt inn mot mål, og den sniker seg forbi målvakten etter at Polgár får et lite hårstrå på ballen.

87. min: Kveldens siste Liverpool-bytte: Daniel Trickett-Smith kommer inn for Jerome Sinclair.