U21-laget spilte uavgjort i nordvestderbyet

Martin Skrtel fikk én time på banen da Jerome Sinclair sikret poeng mot Manchester United hjemme.

Den rutinerte slovaken spilte strålende sammen med Steven Caulker i midtforsvaret, og Manchester United slapp ikke til nevneverdige sjanser før 31-åringen ble byttet ut, som planlagt, kvarteret ut i andre omgang.

– Endelig! Den følelsen når du er tilbake på banen igjen, skriver Skrtel til sine følgere på Instagram fra garderoben.

Da hadde Liverpool allerede tatt ledelsen og fullstendig kontroll på kampen. Sinclair ble spilt glimrende igjennom av Ryan Kent etter 50 minutter, og den raske spissen takket for pasningen med en frekk lobb over United-keeper Joel Pereira.

Liverpool spilte bra og presset på for å øke ledelsen, men avslutningene sto ikke i stil med de mange gode angrepene. Sheyi Ojo var i fyr og flamme på høyresiden, og holdt United-forsvarerne stadig varme i trøya, men hadde ikke fininnstilt siktet under flomlysene på Prenton Park.

Utlikningen ga United blod på tann

Gjestene responderte positivt etter at Skrtel hadde gått i garderoben. I det 73. minutt kom det trener Michael Beale beskriver som Liverpools «første defensive feil i kampen» da Manchester United kom seg fri på sin venstreside.

Et innlegg ble slått helt over til Sadiq El Fitouri på motsatt side, og umiddelbart slo han ballen lavt tilbake. Danny Ward ble fintet ut, og James Weir, som plasserte seg smart i boksen, kunne enkelt sette inn 1–1 i et tomt bur fra kloss hold.

Manchester-laget fikk et klart løft av scoringen, og hjemmelaget ble presset hard bakover. Ward sto imidlertid i veien for Weir da spissen viste god teknikk og fart, og avsluttet hardt med venstrefoten. Ojo var nærmest seiersmålet for Liverpool, men klarte ikke å overliste Pereira med verken hodet eller beina i sluttminuttene.

Få målsjanser før pause

Før pause var det en sjansefattig kamp, der Manchester United åpnet klart best uten å vise kvaliteter i boksen. Nærmest scoring var førstelagsspiller Adnan Januzaj da han traff stolpen på returen fra sitt eget frispark.

Liverpool kom gradvis bedre med, og de var det beste laget etter at Ojo hadde byttet side med Jordan Ibe, som slet med å sette sitt preg på kampen og ble tatt ut etter 69 minutter. Kent, plassert mellom de to vingene, var for øvrig sentral i det meste rødtrøyene foretok seg fremover på banen.

Liverpool: Ward; Randall (Whelan 77), Skrtel (Maguire 61), Caulker, Smith; Chirivella, Brannagan; Ojo, Kent, Ibe (O'Hanlon 69); Sinclair. Benk: George, M. Gomes

Manchester United: J. Pereira; Valencia (Fosu-Mensah 46), Williams, McNair, Riley; El Fitouri, McTominay, Love; A. Pereira (Poole 90), Januzaj (Redmond 90), Weir. Benk: Henderson, Rothwell

Under kan du se kampforløpet og video av scoringene.

2. omgang:

90. min: Slutt!

Icon 90. min: United bytter med sekunder igjen å spille. Poole inn for Pereira.

90. min: Ward slår langt for en siste sluttspurt, men United-forsvaret får ballen unna.

Icon 90. min: Redmond kommer inn for Januzaj minuttet på overtid.

90. min: Det legges til tre minutter.

Icon 90. min: Ojo leker med ballen ute på høyresiden, ser opp og rykker flott innover i boksen. Skuddet går imidlertid rett på United-keeper Pereira. Mye bra fra den unge Liverpool-vingen i kveld.

Icon 88. min: United-spiller Love får det gule kortet i duell med Ojo.

87. min: Riley bryter bra og stikker ballen mot angriperen, men Liverpool-forsvaret rydder unna.

Icon 83. min: O'Hanlon legger strålende inn på pannebrasken til Ojo, og tenåringen vinner hodeduellen i boksen. Han får headet mot mål, men Pereira redder.

Icon 82. min: Fosu-Mensah hekter Ojo på vei i bakrom. Gult kort til United-forsvareren. Frispark til Liverpool i brukbar posisjon, ute på høyresiden.

81. min: United opprettholder presset mot vertene. Riley, som byttet til høyreback da Valencia gikk av, legger inn, men ballen treffer ingen i boksen.

Icon 77. min: Weir legger ut på et flott raid, stormer forbi flere Liverpool-spillere og klinker til med venstre idet han kommer inn i boksen. Ward redder glimrende.

Icon 77. min: Liverpools siste bytte for kvelden. Whelan kommer inn for Randall.

Icon 76. min: Pereira skyter over fra distanse.

75. min: Scoringen har gitt United blod på tann. De har etablert et spill på Liverpools halvdel, og de røde legger seg stadig lavere.

Icon 73. min: 1–1! Weir utlikninger fra kloss hold etter et smart og lavt innlegg fra El Fitouri på høyresiden. Liverpool-forsvaret er i ubalanse, og Weir setter ballen enkelt i mål på direkten.

Icon 70. min: Dommeren gir Ojo gult kort.

Icon 70. min: O'Hanlon scorer nesten med sin første involvering når han får ballen servert av Sinclair på høyresiden. Skuddet kommer med en gang, men den lave avslutningen går rett på keeper.

70. min: United roper på hands og straffe når Januzaj er aktiv og legger inn i boksen, men dommeren vinker spillet videre. Ballen traff Caulker, og reprisene viser at dommeren gjorde rett.

Icon 69. min: Liverpool bytter for andre gang. Ibe går ut, O'Hanlon kommer.

Icon 68. min: Flott veggspill mellom Ojo og Ibe, før førstnevnte skyter ballen hardt og høyt over mål fra snaut 20 meter.

Icon 63. min: Kent løper fra to United-spillere, kikker opp og klinker til fra rundt 20 meter. Avslutningen er lav og hard, men Pereira redder nokså enkelt. Kampen har åpnet seg opp etter ledermålet.

Icon 61. min: Skrtel tas av banen idet timen passeres. Inn kommer Maguire.

59. min: En småskummel ball ramler ned i Liverpool-boksen, men Caulker gjør det bra og får den unna før United får presset frem noen sjanser.

Icon 57. min: Brannagan prøver seg med venstrefoten fra 20 meters hold. Steinhardt, men et stykke utenfor.

54. min: Liverpool har vært klart best i begynnelsen av omgangen. Backene er mer med frem enn før pause, og trusselen fra kantene har vært betraktelig bedre. Samtlige United-spillere befinner seg ofte på egen halvdel.

Icon 53. min: God mulighet for Liverpool til å doble ledelsen, selv om de ikke kommer til avslutning. Ojo stormer fremover på høyresiden og legger inn. I boksen er Ibe med, men fra kloss hold får ikke 20-åringen stokket beina eller avsluttet. Et lite touch unna 2–0 for vertene.

Icon 50. min: 1–0! Sinclair sender Liverpool i ledelsen! Kent snapper opp en svak klarering av Williams, og slår umiddelbart igjennom mot Sinclair, som viser frem farten sin og lobber ballen lekkert over Pereira. Utsøkt scoring av de helrøde.

48. min: Smith får tilsnakk etter å ha hoppet hardt inn i en luftduell med McTominay, som kommer seg på beina etter en pust i bakken.

46. min: Liverpool får tidlig en god angrepsmulighet, men Sinclair vinkes av for offside.

46. min: Bortelaget tar avspark. Siste halvdel er i gang.

Icon 46. min: United bytter ut Valencia i pausen. Inn kommer Fosu-Mensah.

Pause:

Selv om det ikke har vært like intensivt som det var på Anfield i går kveld, var første omgang på Prenton Park interessant. Manchester United startet best, men Adnan Januzajs stolpetreff etter tolv minutter var kampens eneste sjanse reelle sjanse før Sheyi Ojo, som byttet side med kantkollega Jordon Ibe, var en bedre avslutning unna å score etter et flott raid. Sjansefattig til tross: Liverpool kjempet seg gradvis inn i kampen etter en treg start, og siste del av omgangen var positiv for vertene.

Martin Skrtel har vært bunnsolid sammen med Steven Caulker i midtforsvaret så langt. Dette er første gang Skrtel spiller siden han ble skadet mot Watford like før jul, og slovaken har vært rolig med ballen og vist sin typiske stålvilje i alle dueller.

Fremover har Jerome Sinclair vært isolert mot det forsvaret som har sluppet inn færrest mål i U21-ligaen denne sesongen. Ryan Kent er aktiv, mens Ojo har vært frisk etter å ha flyttet seg over på høyresiden. Ibe har ikke fått til spesielt mye de tre første kvarterene.

1. omgang:

45. min: Pause!

45. min: Ibe slår inn. Ballen går rett i klypene til Pereira.

45. min: Det legges til ett minutt før pause på Prenton Park. Liverpool vinner en corner.

Icon 45. min: McNair havner i dommerboka etter å ha lagt Sinclair i bakken. Selve forseelsen var mild, men United-stopperen straffes for gjentatte frispark imot gjennom den første omgangen.

Icon 41. min: Brannagan tar en for laget når han feller Januzaj under en kontring. United-spilleren ville nesten vært alene med keeper, og Brannagan får et korrekt gult kort.

40. min: Kent vinner et nytt frispark etter en frekk tunnel. Chirirvella legger inn mot Caulker, men United får ballen unna.

Icon 39. min: United-ving Pereira får kort etter å ha holdt igjen Kent på midtbanen.

Icon 36. min: Kent tar frisparket. Han sender ballen i en bue over muren, men forsøket går rett på keeper, som står stille og redder enkelt.

35. min: Sinclair snapper ballen midt på Uniteds halvdel. Han utfordrer midtstopper Williams umiddelbart, felles og får frispark i god posisjon.

Icon 33. min: Det ga svar umiddelbart. Ojo slår ballen rundt og forbi Riley på kanten, viser prov på enorm fart, og kommer seg helt inn i boksen. 18-åringen sikter på det lengste hjørnet med innsiden av foten, men ballen går like utenfor. Liverpools første reelle angrep i kampen.

29. min: Trener Beale har bedt Ibe og Ojo bytte side. Dermed spiller Ibe på venstresiden, Ojo til høyre. Kent spiller i midten, bak Sinclair, i en 4-2-3-1-formasjon. Chirivella og Brannagan ligger dypere på midten.

26. min: Brannagan får tid og rom på 25 meters hold, kikker opp og tester høyrefoten. Siktet er dog ikke bra innstilt, og avslutningen går langt over målet til Pereira.

26. min: Ibe utfordrer på høyresiden uten å lykkes. 20-åringen har vært lite involvert så langt.

Icon 22. min: Caulker mister ballen på vei fremover, og det gir rom for Januzaj rett utenfor Liverpool-boksen. Skrtel står imidlertid foran ham, og United-vingen velger å skyte. Ballen får en liten sprett i skuddøyeblikket, og går et stykke over mål.

20. min: Mer ballkontakt for Liverpool, som har fått flyttet spillet noe oppover på banen. Foreløpig har de ikke skapt noe som helst.

17. min: Kent presenterer seg, og avanserer gjennom et ledd med ballen, men Ojo får ikke stokket beina når førstnevnte legger opp til veggspill.

15. min: United har virkelig grepet tak i oppgjøret. Samtlige Liverpool-spillere befinner seg på egen halvdel.

Icon 12. min: Stor mulighet for gjestene! Igjen er det Januzaj som slår frisparket, men nå er det farligere. Skuddet går riktignok i muren, men samme mann klinker til på direkten når returen faller foran ham. Ballen treffer Wards venstre stolpe.

12. min: Nytt frispark til United. Denne gangen er det i skuddposisjon, omtrent 23–24 meter fra mål.

11. min: Januzaj svinger inn et frispark for gjestenee. Skrtel vinner duellen i boksen, og header ballen ut til bortecorner. Pereira tar den, men Randall klarerer bra med hodet.

8. min: Gjestene har vært best innledningsvis. Liverpool fremstår uredde med ballen, men sliter med å etablere et spill. Angrepsspillerne har knapt vært borti ballen så langt. United styrer tempoet.

Icon 6. min: Riley varter opp med den første sjansen i kampen etter en United-corner. Unggutten, som satt på benken på Anfield i går, får ballen i returrommet og brenner til. Skuddet er steinhardt, men går utenfor buret til Ward.

3. min: Forholdsvis rolig åpning. Spillet befinner seg sentralt i banen.

1. min: Liverpool tar avspark under flomlysene. Det er småkjølig, men gode spilleforhold.

Før kampen:

For andre dag på rad spiller Liverpool hjemme mot erkerivalen fra Manchester, men denne kvelden er det U21-fotball som står på programmet. Manchester United jakter på ligaledelsen, mens vertene vil hoppe fra åttende- til fjerdeplass med seier.

Begge lag kommer fra ettmålsseire i Middlesbrough, og sist rivalene møttes – i slutten av november i fjor – vant Manchester United 3–2 etter en spennende avslutning.

• Se U21-oversikt: Tabell, terminliste og statistikk

Michael Beale stiller med et sterkt lag på papiret, der Martin Skrtel er tilbake og får starte etter skadetrøbbelet som har holdt ham ute siden desember. Sheyi Ojo, som scoret hat-trick i forrige kamp, spiller sammen med Jordon Ibe og Ryan Kent bak Jerome Sinclair.

Gjestene har førstelagsspillerne Antonio Valencia, Adnan Januzaj og Andreas Pereira i startelleveren, og noen unggutter med minutter for A-laget i Premier League, som Paddy McNair, utgjør et av landets beste U21-lag.

Avspark på Prenton Park i Tranmere er klokka 20.00 norsk tid, og oppgjøret vises direkte for abonnenter på LFC TV. Kanalen er også tilgjengelig via TV 2 Sumo.