UEFA slår igjen ned på bruken av bluss

Liverpool kan bli straffet av UEFA etter at et bluss ble kastet ut på banen i kampen mot Borussia Dortmund på Anfield.

Det er Liverpool Echo som melder at Liverpool står i fare for å bli straffet av UEFA, etter at en supporter kastet et bluss ut på gressmatta under kvartfinalen i Europa League mot Borussia Dortmund på torsdag.

UEFA har åpnet en disiplinærsak mot Anfield-klubben over «bruk av fyrverkeri» i forbindelse med kampen. Dette kommer på toppen av fem andre tiltaler i forbindelse med 1/8-finalene mot Manchester United, nemlig «upassende tilrop», «bruk av fyrverkeri», «kasting av gjenstander», «bråk blant publikum» og «for sent avspark».

LES OGSÅ: "Manchester is full of s***" ble for sterk kost for UEFA

Liverpool har kommet med en uttalelse, der de sier at de vil «diskutere hendelsene med UEFA».

Anfield-klubben gikk ut med oppfordringer til supporterne om å unngå bruk av bluss i forkant av begge kampene mot Dortmund, uten at man har fått bukt med problemet.



Et bluss ble også fyrt opp i borteseksjonen på Westfalenstadion etter at Divock Origi scoret i den første kampen, noe som førte til at UEFA opprettet en sak mot Liverpool FC også etter den matchen. Nå ble det altså kastet et lignende bluss fra The Kop under returkampen.

Alle de sju tiltalene mot Liverpool vil bli behandlet av UEFA sin kontrollkomite den 19.mai, noe som er dagen etter Europa League-finalen i Basel.