Under 5000 finalebilletter på «åpent» salg

Liverpool er blitt tildelt i overkant av ti tusen billetter til Europa League finalen i Basel. Se hvordan disse billettene fordeles.

Hvis du ikke er en «contractual supporter», da tilhører du de 47 % som har mulighet til å sikre seg en billett til finalen i Europa League som supporter av Liverpool, avhengig av hvor mange ganger du ha fått registrert at du har kjøpt billett for å se de røde i årets turnering.

Ifølge Daily Telegraph dreier det seg om 4811 billetter, hvor de som har vært på minst åtte kamper i Europa League vil være garantert en billett om de ønsker det. De som har registrert sju kamper på sitt fancard, og som vil være et anselig antall siden dette tilsvarer Liverpools hjemmekamper i Europa League i 2015/16 og det har vært mulighet å kjøpe et abonnement, vil være med i en loddtrekning om de siste billettene.

4197 billetter går til såkalte «contractual supporter». Det kan være en del av en kjøpt pakke hvor finalebillett var inkludert, eller det er de som fikk livsvarige prioriteringsrettigheter ved solgt aksje/aksjer i Liverpool FC da Hicks og Gillett kjøpte klubben i 2007. Ifølge Daily Telegraph er det snakk om rundt 2000 billetter til fans som dermed er garantert en finalebillett, uansett om de ikke skulle ha vært på en eneste kamp denne sesongen.

Avisen skriver at de nåværende eierne FSG har undersøkt legalt om dette kan omgjøres, men klubben er låst i å opprettholde disse privilegiene. Den første store «fordelen» ut fra disse betingelsene var billett til finalen i Champions League i 2007, hvor det også ble klaget over at Milan og Liverpool til sammen ble tildelt 37.000 billetter av en kapasitet på 63.000.

Nå er Liverpool for første gang tilbake i en finale i Europa siden 2007, og mange fans er fortvilte over ikke å kunne få tak i billett. Generelt blir det valgt ut mindre arenaer til finalen i Europa League sammenlignet med Champions League, men St Jakob Park er en av de minste som har vært. Med kapasitet på 35.000 tilskuere er det likevel den største stadion i Sveits.

For øvrig går 1023 billetter til ansatte i Liverpool FC, førstelagsspillere, tidligere spillere og media. 205 billetter går til sponsorer.