United fordømmer Hillsborough-hån

Manchester United har sluppet en pressemelding etter sangene om Hillsborough på Anfield i går.

Under det intense Europaliga-oppgjøret svarte hjemmefansen med enorm buing da sanger om tragedien kom fra borteseksjonen. Ropene var også tydelige for TV-seerne, og The Guardian skriver at det kan resultere i en straff.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) venter imidlertid på kamprapporten før de vil vurdere eventuelle handlinger. I en pressemelding fredag fordømmer Manchester United sangene som omhandlet Hillsborough-tragedien.

– Ikke klubbens verdier

«Det har alltid vært Manchester Uniteds standpunkt at sanger av denne typen, som refererer til historiske tragedier, ikke har noen plass i dette spillet, og reflekterer ikke klubbens verdier», skriver klubben.

«Vi diskuterer med supportere for å finne støtte til å forhindre denne oppførselen i fremtiden.»

Journalistene på pressetribunen fikk også med seg hendelsene, og ristet oppgitt på hodene da sangene brøt ut, skriver David Prentice i lokalavisen Liverpool Echo.

– Grusomt

Ray Houghton, som spilte for Liverpool fra 1987 til 1992, påpeker overfor BBC Radio 5 at det er spesielt tøft for de mange på tribunene som mistet sine nærmeste i tragedien.

– Det burde vært en kveld for feiring. De hadde ikke spilt mot hverandre i en Europa-kamp tidligere. Fansen burde stått bak sitt eget lag. Når du synker så dypt som noen av de gjorde i går kveld, er det grusomt, sier han.

Les også: Klopp takker fansen: – Stemningen var utrolig