Utdanner seg som manager

Robbie Fowler er i gang med UEFAs pro-lisens, og håper å være ferdig i løpet av neste år.

– Alle vet jeg ønsker å bli manager. Det er noe jeg alltid har lengtet etter, og jeg er nesten i mål nå. Ved å ta pro-lisensen, viser det hvor seriøst jeg mener det. Jeg elsker fotball, sier Fowler til Liverpool Echo.

Mandag var 40-åringen sammen med blant andre Birmingham-manager Gary Rowett og tidligere Blackburn-sjef Gary Bowyer på FAs fotballanlegg i St. George’s Park, hvor de jobber for å få den høyeste managerkvalifikasjonen som er mulig, skriver avisen.

Trolig ferdig sommeren 2017

Fowler, med 183 mål på 369 kamper for de røde, har vært koblet til managerjobber i en rekke klubber siden han la opp som spiller i 2012, og han han har tidligere uttalt at han ville jobbe med Jürgen Klopp i Liverpool, men veien til en trenerkarriere har foreløpig latt vente på seg.

Saken fortsetter under.

Nå håper den tidligere spissen å være ferdig utdannet i juni 2017. Han begynte med kursene i januar.

– Jeg har tatt alle de andre trenermerkene, og nå holder jeg på med pro-lisensen, noe som er den høyeste graden man kan ta, forteller Fowler.

– Uansett hva folk mener om meg, tror jeg at jeg ville vært en god manager, og jeg er bestemt på å bevise det. Jeg gjør alt sammen på korrekt måte. Ingen kan si at jeg prøver å ta noen snarveier, sier han.

Trives med kursene

– Deretter håper jeg en mulighet dukker opp. Jeg gjør dette på den ordentlige måten, og jeg nyter det.

Fowler vant UEFA-cupen, FA-cupen, UEFA Super Cup, ligacupen og FA Charity Shield ikledd Liverpool-drakta, og spilte i tillegg for lag som Leeds og Manchester City gjennom karrieren.

Les også: Firmino: – Klopp er den beste jeg har hatt