Ute av Copa América

Philippe Coutinho spilte hele kampen da Brasil snublet ut av turneringen etter handsmål.

(Brasil – Peru 0–1) For første gang siden 1987 har brasilianerne røket ut av Copa América før utslagsrundene. Med nattens nederlag for Peru i Massachusetts endte laget på tredjeplass i gruppe B, og de reiser hjem etter kun tre kamper i den tradisjonsrike turneringen.

Avgjørelsen falt da Raúl Ruidíaz scoret fra kloss hold på innlegg etter 75 minutter. Brasil-spillerne ropte på hands og protesterte kraftig overfor dommeren, som brukte god tid sammen med assistenten på sidelinja før han godkjente målet.

Kun én Brasil-seier på tre kamper

Peru-matchvinneren slo nemlig ballen over streken med høyrehånda, men kunne likevel juble for avansement sammen med gruppetoer Ecuador. Brasil, som forrige uke valset over Haiti, med hat-trick av Coutinho, skuffet og endte med én seier, én uavgjort og ett tap.

– Alle så hva som skjedde i dag. Det er ingenting å gjøre, sa landslagssjef Dunga etter tapet, ifølge ESPN.

Sambatrøyene trengte bare uavgjort for å gå videre, og Coutinho spilte fra start etter den imponerende forestillingen sist. Men marginene var ikke på Brasils side gjennom en god 1. omgang, der spillerne blant annet mener de ble snytt for to straffer, og Peru scoret mot spillets gang etter sidebyttet.

– Fansen så kampen, de så hvordan vi spilte, særlig i 1. omgang, og de så hvordan Brasil ble eliminert, som ikke var på fotball-vis. Brasil har aldri tidligere røket ut ved scoring med hånda. Den var klar, la en presset Dunga til.

Coutinho, delt toppscorer i Copa América med Lionel Messi, fikk spille alle Brasils tre kamper i turneringen.