Vikarierte på stopperplassen med bravur

Lucas Leiva var blant flere som imponerte for bortelaget på Britannia. Les vår spillerbørs her!

Simon Mignolet 7: Var bare sporadisk involvert før pause, men foretok en kjemperedning på tampen av omgangen. Tøff i duellspillet, og god da han måtte i aksjon. Pådro seg kort for drøying av tid.

Nathaniel Clyne 7: Trygg oppvisning på høyrebacken – uten å være spesielt med fremover. Havnet litt på etterskudd i noen dueller etter pause, men hentet seg inn med farten.

Kolo Touré 8: Startet sin første kamp siden Sion borte, og gjorde jobben med bravur. 34-åringen spilte på rutinen og gjorde ting enkelt. Selv om han ble tatt på farten noen få ganger, var han klok i duellspillet. Vartet opp med blokkeringer og taklinger i alle stillinger, og han fortsatte selv etter at krampen hadde tatt ham.

Dejan Lovren 7: Bunnsolid i en halvtime, men så måtte han gi seg med en lårskade. Svært synd for kroaten, som fremsto årvåken, ballsikker og aggressiv, og var flink til å bryte foran angriperne.

Alberto Moreno 7: Spanjolen viste seg spesielt frem i starten av kampen, da han fremsto veldig hissig i gjenvinningsfasen, stadig var et alternativ på venstrekanten og kom med oppover. God kontroll på Shaqiri – spesielt før pause.

Lucas Leiva 8: For en kamp av brassen! Etter å ha gjort en utmerket jobb som anker på midten, med et aggressivt, godt press på motstander, ble han flyttet ned som stoppervikar, og oppgaven taklet han med glans. Han plasserte seg bra, gjorde ting enkelt og var god med ballen. Noen fantastiske taklinger gjennom kampen. Får bestemannsprisen.

Philippe Coutinho –: Åpnet meget bra, med lekre bevegelser og smarte kombinasjoner, men ble stoppet av en tydelig frustrerende hamstringskade etter bare 18 minutter.

Joe Allen 8: En gjennomført god opptreden av waliseren. Alltid tilgjengelig, alltid i bevegelse, og aldri redd for å ta det ekstra løpet. Viktig del av pressarbeidet, og han viste seg blant annet frem med en eminent gjennombruddspasning i første omgang. Noterte seg også for assist på scoringen.

Emre Can 8: 1994-modellen var enorm på midten i begynnelsen, dekket rom, var god i duellspillet og hadde noen flotte pasninger. Ble nok holdende litt tilbake etter Lovrens bytte, men viste seg smart og behersket med og uten ballen. Imponerende driv.

Adam Lallana 7: En kamp på det jevne av 27-åringen, som var en trussel med ballen på kantene i kveld. Godt skuddforsøk tidlig i oppgjøret, og jobben foran scoringen var viktig og god. Løpssterk og et stadig uromoment.

Roberto Firmino 6: Brassen åpnet veldig bevegelig og uredd, og han fikk umiddelbart til mye mer enn på lørdag. Men etter at Coutinho måtte ut, satt ikke kombinasjonene spesielt bra. Han kom til noen brukbare avslutninger, og fungerte tidvis greit som involverende oppspillspunkt, men det var ikke på samme nivå som resten av laget.

Jordon Ibe 7: Erstattet Coutinho på venstrekanten etter 18 minutter. Kom tidlig til noen skudd uten å skremme Stoke-målvakten, men gjorde alt rett da han beholdt roen og ga gjestene ledelsen. Unggutten var fryktløs langs bakken, god med ballen og angrepsvillig. Burde nok sentret, ikke skutt, i visse angrep.

James Milner 7: Ble kastet inn på midtbanen før pause, og bidro fort med en flott pasning i forkant av situasjonen til ledermålet. Som vanlig mye løping og jobbing, men han viste seg også rolig med ballen i vanskelig situasjoner.

Christian Benteke –: Fikk de elleve siste minuttene uten å markere seg spesielt.