Vil forsøke å nekte Payet ballkontakt

– Har han ikke ballen særlig ofte, er det ikke mulig å ha den største innvirkningen, sier Jürgen Klopp.

Den franske ballkunstneren Dimitri Payet, som returnerte etter en kneskade sist Liverpool besøkte Boleyn Ground i hovedstaden, regnes av mange som West Hams beste spiller denne sesongen.

Fra sin offensive midtbaneposisjon er 28-åringen, selv etter to måneder på sidelinjen, klubbens toppscorer og spilleren med flest målgivende pasninger så langt.

Liverpools manager er imidlertid fullt klar over trusselen Payet bidrar med fremover, men kommer ikke til å sette et frimerke på ham gjennom hele oppgjøret. I stedet skal han tas ut av kampen med trekket i forveien.

– Vil ikke gi ham muligheten

– Vi spilte mot Payet da han var i Marseille, så jeg kjente til ham fra tidligere. Slik jeg forstår fotballen i dag, bør vi ikke finne en løsning kun for Payet; løsningen er å stoppe pasningene som skal til Payet. Har han ikke ballen særlig ofte, er det ikke mulig å ha den største innvirkningen på kampen, sier Klopp.

– Vi spiller vår type fotball. Han kan avgjøre kamper, helt klart, men kun hvis vi gir ham muligheten til det, legger tyskeren til.


MÅLFARLIG: Payet står med seks fulltreffere så langt. Her mot Bournemouth. (Video: TV 2)

Klopp så forrige kamp, 2–2 mot Sunderland, i ro og mak etter blindtarmsoperasjonen, og selv om rødtrøyene i løpet av de ti siste minuttene rotet vekk en tilsynelatende komfortabel ledelse, la Klopp merke til en viss fremgang.

Ikke slått West Ham denne sesongen

– Men man kan se mye som blir bedre og bedre, og vi må ta med oss den stabiliteten på banen til forskjellige formasjoner. Det er utfordringen. Vi kommer selvfølgelig til å stille på en annen måte enn på lørdag, men gjør vi noe liknende, er det ikke enkelt å spille mot oss, sier han.

Kampen på Boleyn Ground tirsdag kveld blir det fjerde møtet med West Ham denne sesongen. Hittil står londonerne med 5–0 sammenlagt, og Liverpool kan se tilbake på to tap og én uavgjort.

– Jeg kan ikke si noe om den første kampen mot West Ham (0–3 i august) da jeg ikke var her, men i den andre var vi skikkelig dårlige, og det er grunnen til at de vant. Er vi bedre, blir ting vanskeligere for dem, og det bør være steg nummer én, fastslår Klopp.

Avspark i FA-cupomkampen er tirsdag klokka 20.45 norsk tid. TV 2 Sport Premium sender oppgjøret direkte.

Les også: Klopp tilbake på sidelinjen