Vil Klopp rullere på «hele laget» igjen?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på tre kjappe spørsmål før Newcastle-kampen.

Newcastle har bare to borteseire denne sesongen, men kjemper nå for å unngå nedrykk. Hva slags kamp forventer du? 

Einar Kvande: 
Jeg er veldig usikker på hvilket lag Liverpool-stiller med til denne kampen. Blir det et lag tilnærmet det vi så i Bournemouth, eller blir det en mellomting av Bournemouth-laget og Everton-laget? Personlig håper jeg at vi stiller med et litt mer rutinert og seniorpreget mannskap enn tilfellet var i Bournemouth, fordi jeg forventer et heltent Newcastle som kjemper for å unngå nedrykk. Geordiene har fått et par positive opplevelser under Rafael Benitez sin ledelse nå, og virker å ha fått blod på tann. Det så vi i kampen mot Manchester City i helgen, hvor de tidvis utkjempet Manuel Pellegrini sitt mannskap med tøft fysisk spill.

Arild Skjæveland: 
Det er vanskeleg å seia... Newcastle såg veldig bra ut borte mot Leicester i første kampen til Rafael Benítez, og ikkje så verst heime mot Sunderland, før dei leverte rystande forsvarsspel både mot Norwich og Sunderland, før dei var tilbake til å sjå ganske bra ut mot Manchester City sist. Om dei klarer å følge opp kampen fra tirsdag så skal Liverpool få slite for dei tre poenga, og spesielt sidan ein ikkje anar kva lag Jürgen Klopp sender utpå - men eg er likevel så positiv om dagen at eg trur det skal gå.

Arve Vassbotten: 
Liverpool vs Newcastle gir så gode assosiasjoner til tidligere tider, at det er vanskelig å ikke ha forventninger om masse mål og drama ved en slik kamp. Det er gøy å være Liverpool-supporter om dagen slik som spesielt angrepsspillet har fungert, og Rafa kan forhåpentligvis etter kampen tenke tilbake på langt bedre minner fra Anfield. Newcastle viste at de var farlige på kontringer mot Man City, så hvis vi klarer å være gjerrige bakover har jeg tro på en ny seier her - selv om semifinalen neste torsdag naturligvis vil ha sitt å si for laguttaket. 

Dette er den siste kampen før Europaliga-semifinalen mot Villarreal borte. Forventer du at Klopp rullerer på «hele laget» igjen?

Einar Kvande: 
Jeg blir vel ikke overrasket om Klopp hviler sine beste menn nok en gang, men jeg håper som nevnt at han sper på med litt flere seniorspillere en tilfellet var mot Bournemouth. Villarreal-kampene har nok prioritet hos manageren nå, og jeg tipper at spillere som Coutinho og Lovren blir hvilt mot Newcastle. Skaden til Divock Origi betyr at manageren nærmest er tvunget til å starte med Daniel Sturridge. Det faktum at James Milner og Roberto Firmino ble byttet ut mot Everton kan kanskje tyde på at de får en rolle å spille også mot Rafael Benitez sine menn.

Arild Skjæveland: 
Eg trur fort det kan kome fleire endringar, sjølv om Jürgen Klopp var lunken då han fekk spørsmål om det på pressekonferansen. Eg vil tru dei største endringane kjem i forsvaret, og eg kan heller ikkje sjå for meg at Philippe Coutinho skal spele. Eg ser veldig gjerne Daniel Sturridge frå start, for han ser svært bra ut om dagen. Gi Sturridge ein time, og spar han så til torsdag!

Arve Vassbotten: 
Klopp insisterer selv på at han ikke hviler spillere, han bare tar ut de som er best egnet til å slå de ulike motstanderne. Det er en fin måte å fortelle spillerne at ingen av dem er noe andrevalg i hans øyne, men realiteten er nok at flere sentrale vil bli spart her av helt andre grunner. Det er en vanskelig avveining mellom semifinalen og tabellklatring nå. Klopp har vist de siste ukene at han treffer eksepsjonelt godt på laguttaket, og den store troen som nå er i laget gjør stor endringer lettere å håndtere. I så måte vil det bli veldig spennende å se hva han vil gjøre spesielt på topp og offensiv midtbane. Selv om Sturridge nå viser at han kan spille flere kamper på rad, er det et spørsmål om han tør å starte med han i siste kamp før semifinalen - han blir utvilsomt en meget viktig mann i sesonginnspurten. Det samme gjelder for Coutinho, som med sin form også åpenbart vil ha en nøkkelrolle mot Villarreal. Firmino er en mulig kandidat på topp, men også til å dekke tomrommet hvis Coutinho blir spart. Med skader på Can, Henderson og Origi, og Benteke ikke helt klar, er valgmulighetene redusert. Personlig kunne jeg derfor godt tenke meg at både Sturridge og Coutinho spares nå for å unngå flere ubehageligheter før semifinalen. Firmino kan da starte på topp, og med Ojo, Lallana og Milner (eventuelt Ibe) på den offensive midtbanen.  

Hvordan tror du laget håndterer og responderer på Origis skadeopphold i den viktige innspurten?

Einar Kvande: 
I mine øyne har Divock Origi vært vår klart beste spiss de siste ukene. Belgieren passer mye bedre til å gjennomføre det harde presset som Jürgen Klopp legger opp til enn «late» Daniel Sturridge. Derfor tok skaden til Origi bort all glansen fra derbyseieren for min del. Jeg vil gå så langt som å hevde at Origi var en av våre aller viktigste spillere med tanke på semifinalene mot Villarreal. Nå tipper jeg at Klopp kjører Firmino på topp i de to semifinalene, og benytter Sturridge i ligakampene. Jeg frykter at vi er litt tynt besatt i fremste rekke nå, og krysser fingrene for at Christian Benteke blir friskmeldt så fort som mulig, slik at vi har litt back-up helt der fremme.

Arild Skjæveland: 
Det var frykteleg leit med skaden til Divock, for han har sett heilt strålande ut i vår. Det er vel kanskje ein sjanse for Christian Benteke, som snart er tilbake. Eg tvilar på at Benteke blir involvert før mot Swansea, men skulle Liverpool gå vidare i Europa League må ein vere litt forsiktig med Sturridge. Roberto Firmino har tidlegare vist at han er ein god vikar på spissplass, så eg ser ikkje heilt svart på sesonginnspurten, sjølv om eg gjerne skulle sett at Origi var med.

Arve Vassbotten:
Dette er først og fremst veldig synd for Origi, som virkelig har slått ut i full blomst i vårværet. At han så brutalt skal bli frarøvet disse siste ukene av sesongen, og sannsynligvis også EM, på grunn av en slik idiotisk takling er bare sørgelig. Jeg føler likevel at laget er i en så god flyt akkurat nå, at man vil klare å redusere savnet - ikke minst med den scoringsformen Daniel Sturridge nå har funnet tilbake til. Christian Benteke har dessuten såpass mye å bevise nå både for Klopp og også for eventuelt interesserte klubber, at jeg håper han vil ta vare på den uventede sjansen han snart får til å rette opp inntrykket.

LES OGSÅ: – Benteke må trene med laget før han er aktuell