Vil la Sinclair-saken gå til tribunal

Liverpool vil la et tribunal avgjøre utdanningskompensasjon om han går til Watford.

Watford prøvde å sikre seg Liverpools talentfulle spiss Jerome Sinclair i januar, og la inn bud på £1,75 millioner. 19-åringens kontrakt går ut denne sesongen, og spilleren ønsker seg bort for å få spilletid, men budet ble likevel avslått.

– Jeg liker Jerome, han er et virkelig talent, og hvis han ønsker å være her er det ikke noe problem. Absolutt intet problem, men vi kan ikke presse ham til å være her, uttalte Jürgen Klopp i februar.

Det ser fortsatt ut til at angriperen havner i London-klubben, og Liverpool er villig til å la et tribunal avgjøre utdanningskompensasjon, skriver Neil Jones i Liverpool Echo.

Liverpool står på sitt, på samme måte som de gjorde med Brad Smith tidligere denne sesongen. Med venstreback Smith gikk kontrakten ut etter forrige sesong, og han var blant annet på prøvespill i Barnsley. Hadde han signert for dem, ville Liverpool hatt krav på utdanningskompensasjon som ville vært vesentlig høyere enn dersom han skrev under for en utenlandsk klubb som Rosenborg, hvor han også var på prøvespill. Ingen engelske klubber tok sjansen, og Liverpool satt på spillerregistreringen.

Til slutt returnerte han til Liverpool, skrev under på kontrakten han først hadde avslått, og har fått sjanser under klubbens nye manager Jürgen Klopp.

Liverpool Echo melder at de helrøde vil forvente å få en sum på over 2 millioner pund dersom saken skal bli opp foran et tribunal. Ifølge enkelte deler av engelsk presse er spilleren allerede enig med Watford om en treårskontrakt.