Vunnet de fire siste mot Aston Villa borte

Liverpool trives på Villa Park, men står med kun én ligaseier hittil i 2016. Se statistikk før kampen her!

Tidligere har Liverpool og Aston Villa spilt totalt 190 kamper mot hverandre, og de helrøde står med overlegne 93 seire før ettermiddagens oppgjør. Birmingham-klubben har vunnet 57 ganger.

I det første oppgjøret mellom lagene denne sesongen stakk Liverpool av med seieren etter 3–2 på Anfield. James Milner scoret kampens første, og sitt første for de røde, allerede i 2. minutt, mens Daniel Sturridge doblet ledelsen etter pause. Rudy Gestede reduserte, men Sturridge økte knappe minuttet senere, før en ny redusering av Gestede fastsatte sluttresultatet.

Så mange mål hadde det ikke blitt scoret mellom klubbene siden Liverpool vant 5–0 hjemme i mars 2009.

På Villa Park forrige sesong vant bortelaget 2–0 etter ett mål i hver omgang. Fabio Borini ga Liverpool ledelsen omtrent halvveis inn i første omgang, og Rickie Lambert satte inn det andre elleve minutter før full tid.

Aston Villa har likevel hatt et ord med i spillet mot Liverpool de siste årene. I fjor vant de 2–1 i FA-cupsemifinalen på Wembley, etter at Fabian Delph og Christian Benteke hadde svart på Philippe Coutinhos ledermål, mens de på Anfield samme sesong vant 1–0 takket være en tidlig fulltreffer av Gabriel Agbonlahor.

Før seieren på Anfield i høst hadde Liverpool faktisk spilt fire strake hjemmekamper mot Aston Villa uten å vinne. På dagens kamparena i Birmingham har imidlertid Liverpool vunnet på alle sine fire siste forsøk.

I Premier League har Liverpool vunnet 25 og tapt tolv ganger mot Aston Villa. Ti ganger har det endt uavgjort mellom lagene. Av de 28 siste ligakampene – uansett bane – har de røde bare tapt fire ganger mot laget fra Birmingham.

På Villa Park står Liverpool med tolv seire og seks tap i løpet av 23 kamper i Premier League.

Med hele 85 poeng har ikke Liverpool tatt flere poeng mot noen andre Premier League-lag enn Aston Villa. Nummer to på den røde motstanderlista er Newcastle, som har gjort Liverpool 80 poeng rikere.

Liverpool har også, med 317 nettkjenninger, scoret flere ligamål mot Aston Villa enn mot noen andre lag. Og med tolv seire på Villa Park har de heller ikke vunnet flere ganger på en annen bortebane i Premier League.

Merseyside-klubben har bare tapt én av de 17 siste ligaturene til Villa Park før dagens kamp. Det ene tapet, i mai 2011, var det for øvrig daværende Aston Villa-spiller Stewart Downing som sørget for. Påfølgende sommervindu ble vingen kjøpt til Anfield.

Vinner Liverpool i dag, blir det første gang i historien at de har fem strake seire på Villa Park. I tillegg har de aldri holdt nullen der tre ganger på rad. Før dagens kamp har Liverpool to.

Selv om tallene på Villa Park ofte har vært helrøde, sørger en Liverpool-seier i dag for den første «dobbelen» – seier i begge ligakampene samme sesong–  over Aston Villa siden 2005/2006, og den fjerde siden 1983/1984-sesongen.

Begge ligamålene til Daniel Sturridge denne sesongen kom mot Aston Villa på Anfield.

Liverpool har bare vunnet én av sine seks ligakamper i 2016. Men med 19 scoringer på bortebane er det ingen av topp-14-lagene som kan vise til bedre tall.

Kun ett av Liverpools ti siste mål er scoret i 1. omgang av kampene. På de fem siste kampene har ikke laget funnet veien til mål før pause.

Aston Villa har scoret fem ganger i løpet av de 16 siste kampene mot Liverpool på Villa Park. De kom fra Benteke (2013), Downing (2011), Gareth Barry (2007), Nolberto Solano (2004) og Lee Hendrie (2001).

Sist de vinrøde scoret mer enn én gang mot Liverpool på eget gress i ligaen, var i november 1998. Da vant Midlands-klubben 4–2.

For første gang på et drøyt år er Aston Villa ubeseiret på sine fire siste ligahjemmekamper. I januar i fjor klarte de fem strake på Villa Park uten å tape.

Siden årsskiftet har Rémi Gardes mannskap vunnet to av sine tre ligakamper foran egne supportere. Gjennom 2015 vant de bare tre av 19 hjemmekamper i Premier League.

Ingen i ligaen har scoret færre mål på eget gress enn Aston Villa denne sesongen. Men der har laget samtidig kun sluppet inn 14 mål, noe bare to lag på nedre halvdel – Sunderland og Stoke – slår hittil. Manchester City har til sammenlikning 15 baklengsmål hjemme så langt.

Seieren over Norwich forrige helg var deres andre trepoenger på Villa Park denne sesongen. Den første kom mot Crystal Palace i januar. Sistnevnte var for øvrig Aston Villas første seier i toppdivisjonen siden åpningsrunden, noe som betød 19 strake kamper uten seier før da.

I løpet av de fem siste kampene har Aston Villa, med åtte nye poeng, doblet poengfangsten sin denne sesongen.

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Liverpool: Benteke 7 (6), Coutinho 6 (5), Firmino 6 (6), Lallana 4 (2), Milner 4 (3), Origi 4 (1), Sturridge 4 (2), Ibe 3 (0), Ings 3 (2), Allen 2 (1), Henderson 2 (2), Can 1 (0), Clyne 1 (0), Ojo 1 (0), Sinclair 1 (0), Skrtel 1 (1), Smith 1 (0), Teixeira 1 (0), selvmål 1 (1)

Aston Villa: Sinclair 6 (2), Ayew 5 (5), Gestede 5 (4), Gil 2 (2), Richards 2 (1), Agbonlahor 1 (1), Bennett 1 (0), Clark 1 (0), Grealish 1 (1), Gueye 1 (0), Lescott 1 (1), Traoré 1 (0), selvmål 3 (3)

Statistikk: Ged Rea (liverpoolfc.com), lfchistory.net, liverpool.no, altomfotball.no