Vurderer bonuser for god innsats i Europa

Det kan vanke en ekstra belønning for engelske klubber som kommer langt i Europa League denne sesongen.

The Times melder at de engelske klubbene i Europa League kan bli tilbudt pengepremier for å henge med så lenge som mulig i Europa League.

Dette er et av tiltakene som har vært diskutert av de 20 klubbene i Premier League for å sørge for at den engelske toppserien ikke mister den fjerde plassen i Champions League til Serie A.

Juventus nådde Champions League-finalen i fjor, og to italienske lag tok seg også til semifinalene i Europa League, og dermed kappet Italia hardt inn på forspranget som England har hatt på UEFA sin koeffisient-tabell. Serie A kan passere Premier League allerede neste sesong, noe som i så fall betyr at Premier League blir avspist med bare tre plasser i Champions League fra 2018.

Premier League anser faren for dette som overhengende, og ønsker derfor å stimulere de engelske klubbene som fortsatt henger med i Europa League til en ekstra innsats.

Bare en engelsk klubb, Chelsea, har nådd så langt som semifinalene i Europa League siden 2010, og ingen engelske lag har nådd kvartfinalene de to siste sesongene.

Et tiltak om å tilby bonuser til klubber som presterer bra i Europa League har altså blitt diskutert ved Premier League-møter, men det er så langt ikke blitt stemt over om dette skal innføres.

LES OGSÅ: Vurderer store endringer i cupene