Vurderer store endringer i cupene

Fotballforbundet og Premier League-klubbene diskuterer store forandringer på FA-cupen og ligacupen.

FA-cupen kan bli lagt til midtuken og uten omkamper, om de nye forslagene som diskuteres mellom FA og Premier League-klubbene vedtas.

I tillegg foreslås det å vrake dagens ordning med hjemme og bortekamp i semifinalen i ligacupen.

Målet er å redusere antall kamper for å bedre muligheten for engelske lag i Europa, og for å styrke det engelske landslaget, skriver The Telegraph.

Selv om partene ikke har konkludert, skal det være bred enighet om at antallet kamper trenger å reduseres.

Et annet moment som gjør dette aktuelt er endringen av VM i 2022, som vil bli spilt på vinteren. Men endringen i cupene kan komme raskere enn det, skriver avisen.

41 kamper til nå denne sesongen

Jürgen Klopp vil nok i hvert fall sette pris på om forslagene går igjennom. Tyskeren har som kjent flere ganger vist sin frustrasjon over alle kampene som spilles på balløya.

Siden seriestarten 9. august mot Stoke har Liverpool spilt tilsammen 41 kamper denne sesongen. 26 kamper er i serien, mens det er spilt seks kamper i Europa League, fem i ligacupen og fire i FA-cupen.

Antall spilte kamper denne sesongen vil ende på minimum 56 avhengig av hvordan det går i Europa League. De er langt flere enn i 2013/2014-sesongen, da Liverpool endte på andreplass.

Den gang spilte Liverpool bare 43 kamper hele sesongen! Det antallet kamper passeres i ligacupfinalen mot Manchester City 28. februar.

LES OGSÅ: – Sturridge har vært mer frustrert enn noen andre