– Anfield var vakkert

Manchester City-manager Pep Guardiola var storsinnet og roste Anfield-atmosfæren etter tapet for Liverpool.

1. jan 2017 kl 11.50 Einar Kvande

– Stemningen på stadion var god. Dette er et flott stadion. Vakkert, var konklusjonen til Guardiola.

Spanjolen var ikke like imponert over sitt eget lag, og selvsagt svært misfornøyd med resultatet.

– Jeg synes kampen var jevn. Vi startet veldig bra. Vi snakket om å reise hit og spille med stort mot. Jeg kjenner Manchester Citys historie på denne banen, men vi startet bra.

– Men så slipper vi inn et mål på Liverpools første angrep. Det var et godt innlegg og en god heading. Vi hadde mange folk i feltet, men det skjedde likevel.

– Deretter skjedde det ikke så mye i første omgang. Vi skapte ikke så mange sjanser, og det gjorde ikke Liverpool heller.

– I andre omgang startet Liverpool bedre enn oss. Men ti minutter ut i omgangen forandret kampen seg litt. Det ble litt mer aggressivt. Vi skapte litt flere sjanser, men i kampens siste minutter skjedde det ikke noe.

– Ser vi bort fra målet ble ikke Bravo satt på flere prøver. Dette var i grunnen en oppsummering av sesongen vår. Vi kontrollerte kampen. Vi var ganske stabile bak. Vi kontrollerte kontringene til Mané og de andre. Vi kunne ikke la dem kontre, for når de vinner ballen er de et topplag som kommer på mange løp.

– Jeg så hvordan vi responderte på å komme under med 1-0 på Anfield. Vi satte vårt preg på kampen, men savnet litt skarphet på topp.

– Liverpool er et av de beste lagene. Det visste vi. Vi forsøker å styre kampene, og spille slik vi ønsker. Normalt kan vi gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]