Bare Stewart igjen fra startelleveren mot Exeter

Kevin Stewart blir sannsynligvis den eneste av spillerne som startet FA-cupens tredje runde i fjor, som får sjansen igjen søndag.

7. jan 2017 kl 13.57 Arve Vassbotten

Da Liverpool møtte Exeter i FA-cupens tredje runde forrige sesong, stilte Jürgen Klopp med et av de minst erfarne mannskapene Liverpool noen gang har hatt på banen.

Selv om Liverpool tok ledelsen to ganger ved Brad Smith og Jerome Sinclair i januar i fjor, kom League Two-laget to ganger tilbake og sikret omkamp. Returoppgjøret vant Liverpool komfortabelt 3-0 etter scoringer av Joe Allen, Sheyi Ojoog João Carlos Teixeira.

Bare Ojo av de fem målscorerne fra de to kampene er fortsatt i klubben.

Seks har forlatt klubben

På grunn av skaden og en kommende kamp mot Arsenal, ga Klopp hele fem spillere debuten i den første kampen på St James Park.

Seks av de fjorten som var med i den kampen har nå forlatt klubben. Bare tre av de andre åtte er i nærheten av å få spille søndag.

«Det var kvelden som endte Adam Bogdans røde karriere», skriver James Pearce i Liverpool Echo om kampen der Bogdan slapp inn på en direkte corner.

SCORET:
SCORET:  Sheyi Ojo scoret i omkampen mot Exeter i fjor.

Etter den kampen spilte han bare en kamp til for Liverpool. Etter utlån til Wigan der han ble skadet for resten av sesongen, er han nå tilbake i Liverpool. Men han drar sannsynligvis på free transfer etter denne sesongen.

Connor Randall er den eneste av de fire bak som fortsatt er i klubben, men har ikke spilt noen kamper i år og virker å være bak Trent Alexander-Arnold på uttakslista.

Brad Smith ble solgt til Bournemouth for 6 millioner pund i sommer.

Jose Enrique er en annen spiller som forsvant. Hans kontrakt gikk ut i sommer, og han spiller nå i Real Zaragoza.

Tiago Ilori har heller ikke fått mange kamper etter den gang, og er nå nær å bli solgt Reading.

Stewart og Ojo

Kevin Stewart er sannsynligvis den eneste av de som startet den første kampen mot Exeter, som også begynner søndag.

Cameron Brannagan er for tiden skadet, og har også hatt en frustrerende sesong.

Joao Carlos Teixeira spiller nå i Porto. Jerome Sinclair gikk til Watford i sommer. Ryan Kent er på lån i Barnsley.

Christian Benteke forsvant også i høst, da han gikk til Crystal Palace.

Blant innbytterne Pedro Chirivella, Sheyi Ojo og Joe Maguire, så forsvant Chirivella denne uka på lån til Nederland.

Magurie har ikke spilt siden debuten, og har bare spilt på U23 denne sesongen. Ojo har vært skadet i fem måneder, men er nå i form igjen og aktuell for å starte søndag.

James Pearce mener alle disse spillerne er høyaktuelle for å starte kampen: Loris Karius, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Joe Gomez, Alberto Moreno, Kevin Stewart, Ovie Ejaria, Sheyi Ojo, Divock Origi og Ben Woodburn.

«Det vil være en gamble for Klopp, men absolutt ikke på samme måte som for et år siden. Nå er det mye mer tro på de i utkanten av laget. Etter å ha kvittet seg med daukjøttet, handlet fornuftig og utviklet talentene han hadde, er dette en mye sterkere Liverpool-tropp», mener Perarce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]