– Coutinho vil ikke være 100% i form mot United

Jürgen Klopp akter å benytte Philippe Coutinho i søndagens viktige bortekamp mot Manchester United, men Liverpool-manageren innrømmer at brasilianeren vil være et stykke unna toppformen etter skadeavbrekket.

9. jan 2017 kl 23.58 Einar Kvande

Coutinho har ikke spilt siden han skadet ankelen mot Sunderland den 26.november. Jürgen klopp antydet tidligere i dag at brasilianeren kan få noen minutter på banen i onsdagens semifinale i Southampton, i håp om at han skal spille seg i bedre form til kampen mot Manchester United på søndag.

– Tiden er ikke lang nok til at han vil være i 100% form mot Manchester United, men han kan spille, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Vi har snakket tidligere om forskjellen på å være skadefri og være i form. Det er Phil det er snakk om, så vi kommer selvsagt til å gjøre alt vi kan for å få ham i så god form som mulig.

– Akkurat nå virker det fornuftig å gi ham spilletid mot Southampton. Han vil være i troppen, og så får vi se hva som skjer, om vi kommer til å bruke ham eller ei. Bruker vi ham ikke, har vi tre dager til til å forberede ham på kampen mot United.

– Vi vil bare hvile ham om det er fornuftig foran United-kampen, men akkurat nå virker det fornuftig å la ham få spille noen minutter. Vi skal se om han er klar i morgen og onsdag morgen. Så tar vi en avgjørelse ut fra det.

Ikke til salgs

Coutinhos spill for Liverpool denne sesongen har fått rike klubber som Barcelona og Paris Saint-Germain til å kaste misunnelige blikk etter midtbanespilleren.

– Det hadde vært hyggelig om store klubber hadde glemt ham fullstendig fordi han har vært skadet i 5-6 uker. Men jeg tror nok ikke de har det. Men jeg har ingen planer om å selge ham, og det har ikke vært snakk om dette. Han er vår spiller. Vi har ingen planer om å kvitte oss med ham.

– Ingenting er forandret. Det var ingen alvorlig skade, så han kommer til å være den samme spilleren som før skaden.

TRØBBEL
TRØBBEL   Roberto Firmino fikk mye av julen ødelagt på grunn av promillekjøring og innbrudd.

Firmino har klart å fokusere på fotballen

Klopp benytter også anledningen til å skryte av Roberto Firmino, som har klart å fokusere på fotballen selv om han har vært i medienes søkelys for alt annet enn fotball den siste tiden. Firmino ble arrestert for promillekjøring i julen og må møte i retten den 31. januar, mens det nå også har kommet frem at det var et innbrudd i huset hans like før jul.

– Hva kan jeg si? Det har vært en vanskelig tid for ham. Men han har håndtert det veldig bra ute på banen.

– Det er slik Roberto er. Når han er ute på banen, tenker han ikke på annet enn fotball. Det er en av hans store styrker, vil jeg hevde. Men det har ikke vært noen hyggelig periode for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]