Dette skriver avisene etter Sunderland-kampen:«Det var så pinlig forutsigbart»

– Etter å ha avsluttet 2016 med et smell, begynte Liverpool det nye året med et klynk.

3. jan 2017 kl 09.22 Arve Vassbotten

«Det var så pinlig forutsigbart. Etter å ha avsluttet 2016 med et smell, begynte Liverpool det nye året med et klynk.»

Slik starter Liverpool EchosJames Pearce sin dom over 2-2 mot Sunderland.

«Det var uavgjort, men føltes som et tap».

«Den hardtkjempende seieren over City hadde krevd sitt, både fysisk og mentalt. Det var fint lite gass igjen på tanken.»

Falt for egne feil

Pearce skriver at man gjerne kan legge skylden på TV-selskapene for endringene som ga Liverpool bare 43 og en halv time hvile etter City-kampen, eller dommer Anthony Taylor.

Men oppsummerer med at Liverpool uansett var «arkitektene til sitt eget fall. Selv om de møtte motgang, burde de likevel fått jobben gjort».

Om Mané som både scoret sitt niende seriemål for sesongen, og stakk ut hånden som ga Sunderland den avgjørende straffen, skriver Pearce:

«Hans bidrag har vært så enormt de siste månedene, at kritikken vil bli dempet.»

«Den hardtkjempende seieren over City hadde krevd sitt, både fysisk og mentalt. Det var fint lite gass igjen på tanken.»James Pearce - Liverpool Echo

Men skadene og Manés opphold i afrikamesterskapet vil gi Klopp trøbbel framover. Philippe Coutinho og Jöel Matip er fortsatt ute, Jordan Henderson er ute i ca ti dager med en skadet hæl, og mandag gikk James Milner og Daniel Sturridge begge av med skader.

Frustrerende hvor poengene er mistet

«Den tyske manageren har dysset ned prat om å gå inn i overgangsmarkedet i januar, men følelsen vedvarer om at minst en angrepsspiller vil være påkrevd i dette vinduet for å sikre at Liverpool kan opprettholde statusen som tittelutfordrer», skriver Pearce.

Pearce mener Liverpool fortsatt har prestert over forventet denne sesongen, men at frustrasjonen handler om hvor poengene er blitt mistet.

«Arsenal, Chelsea, Everton og Manchester City har blitt slått, men irriterende nok har de røde bare tatt to poeng av totalt 12 mot Burnley, Bournemouth, West Ham og Sunderland.»

KLØNETE:
KLØNETE:   Sadio Manés utstrakte hånd er blant det som får oppmerksomhet i avisene.

Dumskap av Mané

«Jürgen Klopp likte det ikke da Sunderland 'parkerte bussen' på Anfield i november. Han likte det ikke mandag heller da de startet opp motoren og kjørte hans lag tittelutfordring i revers», skriver Daily Mails Craig Hope.

«2-2 og uavgjort mot Sunderland er ikke noe for de som ønsker å bli mestere».

«Liverpool burde ha kjørt motstanderen av veien.»

Hope mener Manés utstrakte arm på frisparket som ga straffe var idiotisk.

«Med slike reflekser vet Klopp hvem han bør se til neste gang det er keeperkrise. Men dette var ikke noen hendelse som ikke kunne vært unngått, det var dumskap», skriver han.

Hope mener også Daniel Sturridge vise gode takter på Stadium of light.

«Synet av han som haltet av var bekymringsfullt, men det var en sult i hvordan han spilte som har vært borte denne sesongen. Kanskje har Manés forsvinning og sjansen til å ta tilbake plassen vært en inspirasjon.»

Med slike reflekser vet Klopp hvem han bør se til neste gang det er keeperkrise.Craig Hope - Daily Mail

Konsentrasjonssvikt

«Etter kampen marsjerte Jürgen Klopp sint mot dommeren mens Sunderland-fansen hyllet sin keeper. Den scenen kunne antyde at Klopps lag ble felt av to menn, Anthony Taylor og Vito Mannone, men dette var en av de gangene hvor Liverpool var sin egen verste fiende», skriver Oliver Kay i The Times.

«Dette hadde vært Liverpools mulighet til å redusere gapet på toppen av Premier League til tre poeng før Chelsea drar til White Hart Lane for å møte Tottenham onsdag kveld. Men som det ofte har vært for Liverpool, så har seier mot en tungvekter, som Man City lørdag kveld, blitt fulgt opp av konsentrasjonssvikt mot en mindre motstander.»

«Uansett hvor frustrert han å være over terminlisten og den tredje kampen på seks dager og deres andre på under 48 timer, ville Klopp ha forventet mer av laget. Mer presisjon i angrepsspillet, mer ro og disiplin av sitt forsvar».

«Liverpool hadde 71 prosent av ballinnehavet og hadde 15 skudd på mål, mer enn noen annet bortelag i Premier League tidligere denne sesongen, men flesteparten av Mannones redninger kan bli beskrevet som komfortable», mener Kay.

Liverpool hadde 71 prosent av ballinnehavet og hadde 15 skudd på mål, mer enn noen annet bortelag i Premier League tidligere denne sesongen.Oliver Kay - The Times

Har du innspill til journalisten?
[email protected]