– En god avslutning på 2016

Jürgen Klopp følte ikke at Liverpool spilte opp mot sitt beste i 1-0 seieren over Manchester City, men syntes likevel det ble en god avslutning på 2016.

1. jan 2017 kl 00.38 Einar Kvande

Georginio Wijnaldums hodestøt etter åtte minutters spill var forskjellen på lagene i en intens kamp på Anfield. Seieren medfører at Liverpool er seks poeng bak ligaleder Chelsea ved halvspilt Premier League, samtidig som forspranget ned til Manchester City på tredjeplass ble økt til fire poeng.

– Dette ble den beste avslutningen på året som jeg kunne tenke meg. Det var en vanskelig kamp, selvsagt. City er et godt lag. Et veldig godt lag, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi måtte være veldig kompakte i denne kampen, for ligger du ikke kompakt mot City, får du ikke låne ballen.

– Vi gjorde det bra. Jeg kan ikke huske at City skapte særlig mange sjanser, noe som kanskje er den største komplimenten jeg kan gi mitt eget lag.

– Problemet var imidlertid at vi ikke var så gode som vi kunne ha vært når vi hadde ballen selv. Vi skapte noen muligheter, og gjorde et vidunderlig mål. Vi hadde noen kontringer, noe som er ganske normalt i situasjoner som dette, men vi slo pasningen for sent eller for tidlig, og ikke i riktig retning. Vi hadde en del problemer med dette i første omgang.

– I andre omgang forsvarte vi oss veldig bra, men spilte ikke med like stor selvtillit når vi selv hadde ballen som vi pleier å gjøre. Vi mistet ballen på helt feil tidspunkt enkelte ganger, når vi selv var på vei mot Citys mål. Vi mistet ballen alt for enkelt, fordi kampen var så intens for oss. Da måtte vi stenge rom med stor intensitet, og forsvare oss helhjertet. Det var veldig hardt arbeid, men vi kan ikke si at vi forventet noe annet. Mot Manchester City må du jobbe for å ta tre poeng. Dersom du er god nok, kan du ta dem, og vi var gode nok, noe som er kult.

Tenker ikke på Chelsea

Chelsea vant sin kamp mot Stoke 4-2 tidligere på dagen, og hadde dermed lagt press på Liverpool og Manchester City foran deres innbyrdes møte.

– Jeg tror ikke jeg trenger å tenke på noe annet enn å være veldig glad for at vi slo Manchester City. Jeg vet jeg ikke trenger å tenke på noe annet. Alt er bra. Det var hardt arbeid.

– Som jeg har sagt tidligere, så kan vi ikke se på hva Chelsea gjør. De er selvsagt utrolig sterke, og er inne i en enestående resultatrekke hvor de har vunnet 13 kamper på rad allerede. Det er ikke dårlig. Men kan dere forestille dere hvor irriterende det er når du har vunnet 13 kamper på rad, og det fortsatt er et lag som er bare seks poeng bak? Jeg er ganske sikker på at de ikke tenker på dette, så hvorfor skulle vi gjøre det? Det er overhodet ikke viktig hva som skjer for øyeblikket, med unntk av at vi vinner kamper. Det er det eneste vi er virkelig interesserte i.

– Det er så vanskelig å vinne denne ligaen. Utrolig vanskelig. Neste kamp ligger allerede å venter på oss, mot Sunderland. De kjemper for å holde seg i ligaen. De kjemper for livet, og på neste pressekonferanse vil dere trolig spørre meg om jeg kommer til å rotere på laget og slike ting.

– Sunderland vil kjempe for hver ball. Det er situasjonen. Vi fikk tre poeng mot City, og jeg syntes vi fortjente dem, og det er det eneste som er viktig akkurat nå.

Steke resultater mot topp seks

Liverpool har så langt tatt elleve av 15 mulige poeng mot topp seks-lagene.

– Jeg sa til guttene da jeg møtte dem for første gang etter at jeg kom hit, at du må alltid starte et sted, og det er viktig. Jeg er ganske sikker på at jeg sa i løpet av de første møtene at vi må bli det laget ingen i ligaen ønsker å møte.

– Guttene har gjort store, store fremskritt, og utviklingen har vært vidunderlig. Nå er vi i en god posisjon, og slike ting, så vi trenger ikke å forsvare oss på den måten vi måtte forsvare oss på nesten hver uke i fjor. Vi kan forandre på ting, og det er hva vi trenger.

– Forsvarsspillet vårt var veldig bra mot City. Tidvis ble vi liggende litt for dypt, og i første omgang hadde vi et lite problem og en liten diskusjon på sidelinjen med Millie og Emre. Vi ønsket å presse høyere, men klarte det ikke. Vi orienterte oss ikke godt nok. Vi snakket ikke nok, og De Bruyne la seg i rommet mellom lagdelene våre, og var fri. Han kunne vende opp med ballen, og det føltes selvsagt ikke særlig godt for våre gutter.

– Det finnes ingen perfekt løsning. Det handler om å forhindre enkle pasninger, og det gjorde vi. Vi gjorde det mye bedre i annen omgang, men det var grunnen til at vi la oss litt bakpå, fordi spillerne våre ikke var komfortable.

– Men det var egentlig ikke hovedproblemet vårt. Hovedproblemet var at vi ga bort ballen. Kampen var veldig intens, og mye står på spill. Du vet at dersom du slår denne pasningen, så er du gjennom en mot en med keeperen. Hadde vi klart det, hadde det vært hyggelig.

– Vi er i stand til å vinne kamper. Det er ingen nyhet. Men vi har allerede tapt noen også. Ikke så alt for mange, men noen, og de tapene var smertelige.

– Det blir vanskelig nok å vinne i Sunderland

– Du viser interesse når du ser kamper. Jeg møtte på et par karer fra staben vår før kampen, og jeg kunne se på ansiktene deres at Chelsea hadde scoret. Jeg trengte ikke å se kampene, jeg kunne se på de at Chelsea eller United hadde scoret. Men dette forventer du allerede før kampene spilles. Så du tvinges til å tenke på det. Men det er ikke noe vi må tenke for mye på. Vi må vinne våre egne kamper, og se hvor det tar oss.

– For å sette rekord må vi nå vinne 14 kamper på rad! Det er vel ingen som tror at vi kan klare det! Det blir vanskelig nok å vinne i Sunderland. Det er ikke så lenge siden vi møtte Sunderland her, og det var en veldig hard kamp, og det blir det igjen, det er jeg sikker på.

– Jeg vet ikke hva vi må gjøre. Jeg vet vi må vinne neste kamp, men jeg vet ikke hva vi må gjøre for å gå forbi Chelsea. Vi er i det sjiktet på tabellen der vi ønsker å være. Befinner vi oss i samme posisjon når det gjenstår fem, seks eller sju kamper, vil du trolig begynne å tenke annerledes. Men for øyeblikket må vi bare konsentrere oss om å samle poeng. Det er alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]