Håper Promes kommer til Liverpool

Georginio Wijnaldum vil gjerne ha landsmannen Quincy Promes som lagkamerat.

2. jan 2017 kl 00.02 Einar Kvande

Wijnaldum gjorde sitt andre mål for Liverpool i kampen mot Manchester City, og har satt seg som mål å komme opp i tosifret antall scoringer i sin første sesong på Merseyside.

– Jeg spiller på en annen måte og i en annen rolle enn jeg gjorde i min forrige klubb, men jeg tror fortsatt jeg kan nå tosifret antall scoringer. Men det viktigste er å vinne kampene, sier Wijnaldum til Liverpool Echo.

– Dersom jeg kan hjelpe laget med scoringer er det bra for meg og laget, men dersom jeg ikke scorer, men likevel spiller bra, er jeg fortsatt godt fornøyd. Men jeg tror fortsatt jeg kan nå tosifret antall mål denne sesongen.

Drømmer om å bli lagkamerat med Promes

Wijnaldum ser gjerne at han får hjelp til å nå det målet av sin gode venn Quincy Promes, som har blitt linket til Liverpool den siste tiden.

– Jeg tror han vet hvor bra en klubb Liverpool er. Jeg visste i alle fall det før jeg kom hit. Jeg vet ikke om det stemmer at han er på vei hit, for jeg snakker ikke med ham om det, sier midtbanespilleren om kompisen i Spartak Moskva.

– Selvsagt håper jeg han kommer til Liverpool, for jeg vet hvor god han er. I tillegg til å være en god spiller er han også en fin fyr, som kan hjelpe dette laget. Men dette er manageren og speidernes bord, ikke mitt. Jeg leser bare hva som står om dette i avisene og på nettet.

VIL GJERNE HA KOMPISEN I LIVERPOOL
VIL GJERNE HA KOMPISEN I LIVERPOOL  Quincy Promes har vært linket til Liverpool den siste tiden, og Georginio Wijnaldum ser gjerne at landsmannen kommer til Anfield-klubben. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Takker for støtten

26-åringen har rukket å bli en populær mann blant Liverpool-supportere, og takker for støtten.

– Jeg har allerede fått en følelse av at supporterne setter pris på meg, og støtter meg, så jeg håper jeg kan betale dem tilbake i form av scoringer som vil gjøre dem lykkelige.

– Jeg var heldig som kom tidlig til klubben i sommervinduet, og fikk være med på treningsleiren sammen med laget, og lære hvordan laget spilte. Det var viktig. Hadde jeg kommet hit sent i vinduet, etter at sesongen var i gang, ville det ha vært vanskeligere å finne seg til rette.

Satser på å legge press på Chelsea

Wijnaldum er godt fornøyd med at Liverpool ligger på andreplass nå som Premier League er halvspilt.

– Vi kan nå langt, men vi må ta kamp for kamp. Det går bra nå, men vi vet ikke hvordan situasjonen vil være om et par måneder, så vi må sørge for at vi tar en kamp om gangen.

– Chelsea gjør det veldig bra akkurat nå, men vi må fokusere på vårt eget spill, og så får vi se om vi kan nærme oss. Hovedsaken er at vi fortsetter å gjøre det vi har gjort så langt, og vinner våre egne kamper. Vi kan ikke se på hva Chelsea driver med, for det har vi ingen kontroll over.

– Vi må legge press på dem. Vi må bare vinne neste kamp, for å legge press på dem. Klarer vi det? Kanskje, kanskje ikke.

Stoler på Klopp

Neste kamp er borte mot Sunderland for Wijnaldum og hans lagkamerater.

– Sunderland blir en vanskelig kamp, for de ønsker å vinne i kampen for å unngå nedrykk.

Wijnaldum har full tillit til manager Jürgen Klopp.

– Han gir oss selvtillit. Han gjør etter min mening ikke så mye som er spesielt, men han gir oss den selvtilliten vi trenger. Han gir oss tro på våre egne kvaliteter, og at vi er et godt lag. Han snakker under møtene vi har, og sier at vi må vise våre kvaliteter og vise motstanderen hvor gode vi er.

– Jeg var ikke her før Klopp kom, så jeg kan ikke uttale meg om noe er blitt forandret, men etter min mening er han en god manager å jobbe under. Han får spillerne til å trives, og til å ønske å spille for Liverpool. Han ønsker at vi skal nyte det vi driver med, både på trening og i kamper, og det er viktig for en fotballspiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]