Redaktør Torbjørn Flatin:– Jeg velger å se lyst på livet

Mange Liverpool-supportere var svært skuffet etter 2-2 i Sunderland, og flere røde lot frustrasjonen få fritt utløp på sosiale medier etter kampen. Torbjørn Flatin var ikke blant dem.

3. jan 2017 kl 17.41 Einar Kvande

– Noen mener at glasset er halvt tomt, mens andre mener at det er halvt fullt. Jeg tilhører de sistnevnte, sier supporterklubbens redaktør Torbjørn Flatin, som selv var tilstede på Stadium of Light i går.

– Jeg tror de som som ytrer seg negativt nå legger vekt på at vi har kastet bort poeng i form av tap mot Burnley og Bournemouth, og uavgjort mot West Ham og Sunderland. Jeg har full forståelse for at folk mener at dette er fire unødige poengtap, sier Flatin.

– Selv legger jeg imidlertid vekt på at vi topper den innbyrdes tabellen for topp seks-lagene. Totalt sett er også tallene etter 20 kamper meget hyggelige. 44 poeng, 48 scorede mål og 25 plussmål lar seg så absolutt høre.

Hadde takket ja til 10 av 12 poeng

Når det er sagt, er Flatin ikke helt fornøyd med sju poeng fra de tre julekampene mot Stoke, City og Sunderland.

– Jeg hadde veldig god tro på laget vårt foran kampene mot Stoke og City, og derfor var sju poeng i underkant av hva jeg hadde håpet på fra disse tre kampene. Men slenger vi med Everton-kampen, så hadde jeg nok takket ja til 10 poeng på disse fire kampene på forhånd.

– Til de som er veldig frustrert over 2-2 i Sunderland vil jeg også si at det er bedre å vinne mot City og spille uavgjort mot Sunderland, enn omvendt. Da tar vi i alle fall tre poeng fra en av rivalene i tetstriden. Så jula var egentlig ikke så aller verst totalt sett.

Flatin har ikke lyst til å bruke den korte restitusjonstiden mellom kampen mot City og kampen mot Sunderland som noen unnskyldning, men han syntes spillerne virket slitne i Sunderland i går.

– Under to døgn mellom to kamper er helt klart ikke ideelt. Nå ga vi bort to tullete straffespark som gjorde at vi ikke vant kampen, men dersom begge lag hadde hatt en uke å forberede seg på tror jeg vi hadde vunnet på Stadium of Light.

– En kunne se at slitasjen begynte å bli stor, og Jürgen Klopps menn klarte ikke å løfte seg til det nivået de har vært på tidligere i sesongen. De manglet det lille ekstra. Den nødvendige spruten. De havnet rett og slett litt på samme nivå som Sunderland.

– Kanskje viste denne kampen at troppen er litt for tynn. Vi skulle gjerne hatt en spiller eller to til å rutte med.

En pust i bakken for førsteelleveren

Flatin velger imidlertid å se fremover etter to tapte poeng i nordøst, og vektlegger heller det som var positivt i kampene i jule- og nyttårshelgen.

– Det er vel få kamper hvor vi har skapt så lite denne sesongen som mot Manchester City. Likevel vant vi. Kampbildet ble slett ikke slik ekspertene spådde på forhånd. Folk ventet en scoringsorgie. I stedet fikk vi en svært sjansefattig kamp.

– Jeg vil hevde at Klopp gjorde en vri i denne kampen. En bevisst vri for å stoppe City. Jeg synes det er bra at vi er i stand til å gjøre andre ting enn vi gjør til normalt, slik at vi ikke blir forutsigbare.

– Nå skal det spilles FA-cup til helgen, og det kan bety et svært reservepreget Liverpool-lag mot Plymouth fra League Two. I så fall vil mange av spillerne fra den normale startelleveren i Premier League få en hel uke med restitusjon foran den første ligacupsemifinalen mot Southampton og det viktige ligaoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford.

Transfervinduet er nå åpent, og Flatin hadde likt at Liverpool hadde styrket stallen med en offensiv spiller i januar.

– Daniel Sturridge har stadig skadeproblemer, og Sadio Mané blir borte en måned. Derfor mener jeg det er behov for å styrke stallen med en offensiv spiller. Men jeg er langt fra sikker på at det skjer. Jeg tror imidlertid at klubben kommer til å gjøre et realt forsøk på å finne en slik spiller. Men det kan fort vise seg å være lettere sagt enn gjort nå midt i sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]