Kortere tid til restitusjon enn motstanderen i sju kamper på rad

Liverpool har hatt mindre tid til å forberede seg til kamp enn sine motstandere i de sju siste ligakampene.

3. jan 2017 kl 21.06 Einar Kvande

Sunderland, Manchester City, Stoke, Everton, Middlesbrough, West Ham og Bournemouth har i tur og orden hatt bedre tid til å forberede seg til kamp mot Liverpool enn de røde hadde.

I Premier League-sammenheng må man faktisk helt tilbake til hjemmekampen mot Sunderland for å finne sist Liverpool kunne konkurrere på like vilkår i form av tid til restitusjon. Da lagene møttes på Anfield den 26. november hadde begge klubber sist vært i aksjon klokken 16.00 nøyaktig en uke tidligere.

Da Liverpool møtte Leeds i ligacupen den 29. november hadde de røde riktig nok hatt to og en halv time mer restitusjonstid enn sin motstander, men etter det har altså Liverpool spilt sju strake ligakamper der motstanderen har hatt bedre tid til forberedelser enn Jürgen Klopp og hans disipler.

Da Liverpool tapte 4-3 i Bournemouth hadde sydkystklubben hvilt i to hele døgn pluss fem og en halv time mer enn Anfield-klubben. Altså totalt 53, 5 timer.

Da West Ham fikk med seg det ene poenget fra Anfield den 11. desember manglet det bare fire timer på at London-klubben hadde ett helt døgn mer med hvile.

For Middlesbrough hjalp det ikke med to timer og ett kvart mer restitusjonstid, og heller ikke Everton dro nytte av at de hadde hvilt nøyaktig ett døgn lenger enn Liverpool.

Stoke tapte stort på Anfield, selv om de hadde to døgn og fem timer mer hvile enn de røde.

Manchester City klarte ikke å utnytte at Liverpool hadde over ett døgn mindre restitusjonstid enn de lyseblå . 26 timer og ett kvarter for å være nøyaktig.

Sunderland profitterte imidlertid på to og en halv time mer restitusjonstid mandag kveld, og sikret seg det ene poenget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]