Mot første start på 16 måneder

Joe Gomez ser ut til å få sjansen fra start mot Plymouth.

6. jan 2017 kl 19.09 Arild Skjæveland

13. oktober 2015 spilte England U21 mot Kasakhstan. Joe Gomez ødela fremre korsbånd i høyre kne, og måtte begynne helt på nytt. Da et comeback nærmet seg i juli, pådro han seg en akillesskade som forlenget skadeoppholdet ytterligere. På søndag vil det være 453 dager siden han pådro seg sin ACL-skade.

19-åringen spilte sin første kamp tilbake etter skaden i en treningskamp mot Accrington Stanley bak lukkede dører i november. Gomez har siden den gang blitt matchet på U23-nivå. Nå er han klar for førstelagsspill igjen, bekreftet Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

– Det vil ikke være den største overraskelsen om han er i startoppstillingen. Det er det neste steget for han, men det er en lang vei å gå. Joe har vært veldig god på trening. Å spille for oss er et logisk neste steg, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

Hans siste kamp for Liverpools førstelag kom mot FC Sion i Europa League i 2015. Den gang var Brendan Rodgers Liverpools manager. ACL-skaden hans kom på verst tenkelig tidspunkt - bare fem dager etter at Jürgen Klopp hadde overtatt i managerstolen på Anfield.

Blir ikke utlånt

Flere klubber skal ha ønsket seg spilleren på lån, men Klopp er klar på at han ønsker forsvareren tilgjengelig den siste halvdelen av sesongen.

– Vi hadde ingen planer om å sende ham på lån til noen annen klubb. Det er gode nyheter for alle. Han er en flott fyr, og vi er veldig glade for at han er bra igjen nå. Han har så klart spilt noen kamper for andrelaget, og han er veldig selvkritisk fordi han spilte ikke alltid på sitt aller beste - men det er vanlig etter en så lang skadeperiode uten fotball, sa Klopp.

Under Brendan Rodgers spilte Gomez på venstreback, og fikk mye skryt for sitt spill. Selv ser han på seg selv som midtstopper.

– Jeg ser meg selv først og fremst som midtstopper. Det er den posisjonen jeg sikter meg inn mot når jeg blir friskmeldt, og så får vi se om Klopp ser meg som en midtstopper også, sa Gomez i april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]