Over 54 år siden forrige møte

Liverpool har møtt Plymouth Argyle ti ganger tidligere, men aldri i cup.

4. jan 2017 kl 16.42 Arild Skjæveland

Søndag tar Liverpool i mot League Two-klubben Plymouth Argyle til Anfield. FA cupen er foreløpig ikke kjøpt av noen norske TV-kanaler, men kampen er TV-sendt i England.

Dette er Liverpools første møte med «the Pilgrims» på over 50 år dersom vi ser bort fra treningskamper. I 1975 spilte Liverpool nemlig borte mot klubben, på Home Park, i John Hore sin testimonial. De helrøde vant kampen 4-3.

Gamle andredivisjon

Liverpool og Plymouth har bare møttes i gamle 2. divisjon. Første gang var i august 1954, da under ledelse av Don Welsh. Det endte med 1-0 tap - og på den tiden toppet søndagens motstander tabellen. Anfield-klubben lå på 8. plass.

I perioden 1954 til 1962 møttes lagene ti ganger. Det endte med fem seire, tre uavgjorte og to tap for Liverpool. Siste gang var på våren 1962, da Bill Shanklys lag vant 3-2 på Home Park og rykket opp til førstedivisjon.

Statistikken på Anfield er tre seire og to uavgjorte.

Kilde: Jonny Stokkeland. LFC Official Archives

Kampen på søndag har avspark kl. 14.30. Vi følger minutt for minutt her på liverpool.no

HOME PARK:
HOME PARK:  Plymouth spiller kampene sine på Home Park - men på søndag er det på Anfield det skjer.