– Skadeperioden har endret meg som person

Joe Gomez har hatt det tøft det siste halvannet året, men 19-åringen mener han har lært masse om seg selv gjennom skademarerittet.

7. jan 2017 kl 10.33 Arve Vassbotten

15 måneder etter hans forrige kamp mot Sion i starten av oktober 2015, kan Joe Gomez søndag endelig være tilbake på banen for Liverpool.

– Det var tøft til tider. Det var faser der jeg følte at alt gikk mot meg. Men jeg trodde også på at jeg ville komme tilbake. Jeg er takknemlig for at jeg kom meg gjennom det, og at det er en tilbakelagt periode nå, sier Joe Gomez i et intervju med Liverpool Echo.

Mentalt sterkere

19-åringen sier det han har vært igjennom på skadefronten det siste året, har gitt ham et nytt perspektiv på livet.

– Når jeg ser tilbake på det nå, så var det et viktig år for å lære om meg selv og få selvtillit. Det har definitivt gjort meg mer mentalt sterk.

– Jeg ser på ting annerledes, og har endret meg som person. Når man har opplevd noe slikt, så tar man ikke ting som en selvfølge mer. Jeg ser på det som en velsignelse at jeg har vært i stand til å lære av det på den måten jeg gjorde, sier den reflekterte unggutten.

STERK I LUFTA:
STERK I LUFTA:  Joe Gomez i duell med Eahbi Khazri fra Bordeaux.

Å holde beina på jorda er en av de tingene han er blitt enda mer opptatt av etter perioden.

– Man kan bli oppslukt av mange ting når man spiller for Liverpool. Det viktigste er å holde beina på jorda. Det er noe jeg ikke vil glemme. Jeg vet at det kan bli tatt fra deg på et øyeblikk med en skade som denne. Så det viktige er å være i balanse - ikke bli for høy på seg selv når det går bra og holde seg sterk når ting ikke går din vei.

Viktig oppfølging fra Klopp

Gomez skadet seg i en kamp for England U21 mot Kazakhstan bare dager før Jürgen Klopp kom til klubben. Men selv om Gomez aldri har spilt under Jürgen Klopp, er det liten tvil om at tyskeren har hjulpet han med å komme gjennom skademarerittet.

– Hele veien fulgte han meg opp og spurte hvordan jeg følte meg, aller mest mentalt. Den fysiske biten kunne han like godt snakke med det medisinske apparatet om. Men han snakket med meg når han trengte og det hjalp, sier Gomez og legger til at hele støtteapparatet og spillergruppen også har vært veldig viktig for han i denne perioden.

Personlig føler jeg meg mest komfortabel som midtstopper.Joe Gomez

Allsidig

Hvilken posisjon Gomez skal spille om han er tilbake søndag, er uklart. Han kan spille på begge backene, og spilte stort sett venstreback under Brendan Rodgers. Men selv foretrekker han å spille mer sentralt.

– Personlig føler jeg meg mest komfortabel som midtstopper. Da jeg begynte å spille i Charlton var jeg back, men etter hvert fikk jeg flere kamper som midtstopper og det er der jeg ser for meg å spille. Men jeg spiller hvor som helst og det er alltid bra å være allsidig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]