Spiller neppe med tenåringer mot Southampton

Mot Plymouth i FA-cupen mønstret Jürgen Klopp tidenes yngste Liverpool-mannskap. Det blir neppe noen gjentagelse av dette i ligacupens semifinale.

9. jan 2017 kl 17.56 Einar Kvande

Selv ikke det faktum at Manchester United venter i Premier League på søndag, vil få Jürgen Klopp til å stille med «B-laget» på onsdag. Til det henger en finale i ligacupen for høyt.

– På onsdag stiller vi med det beste laget vi kan mønstre, uttalte Klopp under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Dersom dere ber meg rangere ligacupen blant de hjemlige turneringene, kommer den på tredjeplass, men så lenge du er med i turneringen er det likevel den viktigste turneringen, slo Liverpool-manageren fast.

Kritiske røster

Klopp har i etterkant høstet en del kritikk fordi han stilte med et så ungt lag mot Plymouth i FA-cupen.

– Klarer du å vinne, er det vidunderlig å gjøre det med den yngste lagoppstillingen noensinne. Etter kampen var det en lett jobb for dere journalister å spørre: «Hvorfor gjorde du alle disse forandringene?».

– Spørsmålet jeg stilte meg selv på morgenkvisten i dag var om «vi kunne ha gjort det bedre», og jeg er 100% sikker på at det laget vi stilte med kunne ha gjort det bedre.

– Jeg forventet ikke en perfekt kamp, men jeg hadde høye forventninger, for jeg ser disse spillerne på trening hver dag, og jeg var overbevist om at det laget jeg stilte med kunne spille veldig bra.

Fem tenåringer

Laget Klopp stilte med inneholdt fem tenåringer.

– Alle som er klare og gode nok kan spille. Slik er det alltid. Vi gjorde disse forandringene av ulike årsaker, og jeg synes faktisk vi ikke hadde så mange alternativer. Det har vært litt for mange kamper for noen av spillerne, og det er flere kamper i vente. Clyne har spilt nesten alle kampene. Adam har spilt hele tiden mens han har vært skadefri, og det samme med Gini.

– Begge disse cupkampene er veldig viktige for oss, og jeg gjør ingen forskjell når jeg vurderer disse kampene. Jeg har ingen problemer med kritikken jeg får, men det handlet ikke om å undervurdere motstanderen.

– Det dreier seg ikke om ung eller gammel. Det dreier seg om å finne den lagoppstillingen som virker mest fornuftig ut fra skadesituasjonen vi befinner oss i og tidspunktet for kampen. Det handler om når vi møter hvem.

Enda tettere program

Omkamp mot Plymouth betyr nå en ekstra kamp for Liverpool klemt inne mellom ligakampene mot Manchester United og og Swansea.

– Jeg tenker ikke på kampen mot Manchester United ennå. Det er ikke mulig. Men vi har et par spillere som ikke er 100% skadefrie ennå, og de inngår ikke i mine planer for Southampton-kampen, avslørte Klopp.

– Nå har vi 18, 19, 20 spillere klare for kampen. En del av disse spilte i går. Vi må se hvordan de føler seg etter den kampen, og hvordan de andre spillerne, som ikke var involvert, føler seg.

– Vi kommer ikke til å spille med det samme laget igjen, for å hvile spillere til kampen mot Manchester United. Det er selvsagt en spesiell kamp som du må være klar for, og vi vil være klar for den, men først skal vi spille mot Southampton.

Drømmer om en ny finale

Klarer Liverpool å slå Southampton over to kamper, vil det bety at Klopp har tatt laget til tre finaler på 18 måneder. Men begge fjorårets finaler endte i tap.

– De som tror vi er favoritter har ingen anelse om hvordan cupturneringer er, for hadde det vært slik ville de samme lagene spilt finaler hvert eneste år i alle land i verden. Jeg tror ikke Liverpool mot Sevilla var en finalen som mange forventet seg før Europa League-turneringen i fjor, men det var vi som tok oss til finalen, og vi fortjente å være der.

– Det er ikke noe mer press på oss enn på Southampton. Dette er en mulighet. Det kommer alltid en ny dag.

– Jeg sa til spillerne i fjor at dette ikke ville være deres siste finale, og dette er den første sjansen til å bevise det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]